Νέες αποκαλύψεις για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο: «Πουλούσε τα βρεφικά γάλατα σε μίνι μάρκετ»

Η μία καταγγελία μετά την άλλη για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και την δράση του στην κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος»Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζιάνς « Άλλος Άνθρωπος» η δράση του οποίου ξεκίνησε τα χρόνια των μνημονίων. Την ώρα που οι…

Δεν ξέραμε πού κατέληγαν οι δωρεές και τα ρούχα

Πρωην εθελοντές στην κοινωνική κουζίνα αποκαλύπτουν δε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Δεν ξέραμε πού κατέληγαν οι δωρεές και τα ρούχα».

«Μαγειρεύμαμε μόνο ό,τι έφερνε ο κόσμος στις σακούλες. Δεν αγοράζαμε τίποτα. Μόνο ό,τι έφερνε ο κόσμος μαγείρευαν τα παιδιά» είπε στο Mega άνθρωπος που γνώρισε από μέσα τα όσα συνέβαιναν στην κοινωνική κουζίνα.

Το γεγονός ότι από τα τρόφιμα του κόσμου μαγειρεύονταν τα γεύματα, επιβεβαίωσε και ο Παύλος Τζίτζης, γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

«Από προσφορές ήταν τα πιο πολλά… Ψώνια έκανε μια - δυο φορές τη βδομάδα και αγόραζε ψιλοπράγματα. Συμπληρώματα…» αποκάλυψε ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Mega, σήμερα πήγε σε αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων ένας από τους ανθρώπους που μίλησαν αυτές τις ημέρες για τις κινήσεις του «Άλλου ανθρώπου». Ο άνθρωπος αυτός υποστηρίζει ότι μετά τις αποκαλύψεις που έκανε, δέχεται απειλές για εκείνον αλλά και την οικογένειά του.

«Πουλούσαν τα ρούχα»

«Μαζί με τον γαμπρό του κυρίου Πολυχρονόπουλου, ήταν η αδελφή του που ξεκαθάριζε τα ρούχα με τα καρτελάκια γιατί μάλλον τα πουλούσαν τα ρούχα. Κάπου τα έδιναν ή σε πάγκο τα πουλούσαν, ή σε κάποιο μαγαζί. Εγώ τακτοποίησα τα τρόφιμα, τα οποία έστελναν οι άνθρωποι. Αυτά που μαγειρεύαμε έξω, μην φανταστείτε, όσπρια, μακαρόνια, τα υπόλοιπα δεν πήγαιναν πουθενά. Τα υπόλοιπα τα πήγαιναν στο σπίτι τους. Με το που έρχονταν τρόφιμα που άξιζαν τον κόπο, βότανα και τέτοια, τα φόρτωναν αυτοί στα σακίδιά τους, ο κύριος Κώστας, η αδελφή του, ο γαμπρός του και 1-2 άτομα που ήταν εκεί», είπε αρχικά στο Μega πρώην εθελόντρια στην κοινωνική κουζίνα και συνέχισε:

«Μπήκε μία κοπέλα και φαινόταν άνθρωπος που δεν έχει, είναι φτωχός. Παρακάλεσε να της δώσουν ένα πακέτο μακαρόνια και σάλτσα ντομάτας, να μαγειρέψει για το παιδί της, όλοι αδιαφορούσαν, σαν να μην υπήρχε η κοπέλα».

Εντύπωση προκαλεί η απάντηση Πολυχρονόπουλου σε μία γυναίκα που είχε ανάγκη ρούχα και τρόφιμα: «Γυρίζει (ο Πολυχρονόπουλος) και λέει ''εντάξει μωρέ δώσε της ένα πακέτο μακαρόνια και μία σάλτσα τώρα να τελειώνουμε, να φύγει από εδώ μέσα».

Σύφωνα με την πρώην εθελόντρια και η απάντηση της αδερφής του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας δημιουργεί προβληματισμό: «Γυρίζει η κοπέλα και λέει στην αδελφή του κυρίου Κώστα: ''μήπως περισσεύει καμία μπλούζα και για εμένα;'' και της απαντά: ''όχι, όχι, όλα αυτά είναι για τους πρόσφυγες, για εσάς δεν υπάρχει τίποτα''. Αυτός είναι ο άνθρωπος, ο φιλάνθρωπος».

Μάζευε λεφτά από κηδείες

Ακόμα μία αποκάλυψη από εθελοντή έγινε στο Live News του Mega, σύμφωνα με την οποία ο κ. Πολυχρονόπουλος μάζευε λεφτά και από κηδείες, από κόσμο που πρόσφερε στην κοινωική κουζίνα.

Συγκεκριμένα, πρώην εθελοντής στην κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου ανέφερε: «Πολλά λεφτά ερχόντουσαν και από κόσμο που ερχόταν face to face, όποτε τον έβλεπα και ερχόταν μέσα στην κουζίνα, ήξερα ότι κάποιον περιμένει για να του δώσει χρήματα. Κάθε κηδεία που αναλάμβανε, μνημόσυνο και τέτοια, είναι από 100 ως 300 ευρώ».

Επίσης, ο ίδιος πρόσθεσε: «Όσο καιρό ήμουν εκεί πέρα και βάζανε λεφτά στο κουτάκι, ήταν από 30 ευρώ, μέχρι 300 ευρώ και υπήρχε και άνθρωπος που δεν ήθελε να βάλει μέσα στο κουτάκι και φώναζε τον Κωνσταντίνο κατευθείαν να του δώσει κάποια χρήματα, τα οποία δεν ξέρω ποιο ποσό, αλλά σίγουρα θα ήταν ανεβασμένο το κασέ γιατί δεν θα τα έβαζε τα χρήματα μέσα στο κουτάκι».

Ο πρώην εθελοντής, επίσης, σημείωσε το εξής: «Εμείς λέγαμε "φέρτε πράγματα, φέρτε προϊόντα". Μάλιστα με είχε ξεφτιλίσει σε μία γυναίκα: Εκείνη την ημέρα έλειπε και ήρθε μία γυναίκα και μου λέει "τι θέλεις να φτιάξουμε;". Της είπα εγώ τι φαγητά μαγειρεύουμε και μου πρότεινε να φτιάξουμε ένα κριθαράκι με μοσχάρι και της λέω "ωραία, φέρε μου 8 κιλά μοσχάρι". Μου όρμισαν ένας ξένος που έχει μέσα, Ρουμάνος, αυτός, η άλλη ξανθιά και η αδελφή του, ποιος θα προλάβει να τα πρωτοπάρει. Μπροστά στον κόσμο, τόσο θράσος. Το σπίτι της μάνας του από κάτω, πριν προλάβουν να το αδειάσουν εκεί πήγαινε όλα τα καλύτερα πράγματα, λάδια, πρέπει να είχε πάνω από 50 τενεκέδες λάδι».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, Δεν,konstantinos polychronopoulos, den