Κομμωτήρια: Πότε ανοίγουν και τι πρέπει να προσέξετε

Διαφορετική θα είναι η καθημερινότητα όλων μας από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαϊου παρά το κύμα άρσης των μέτρων καραντίνας. Δείτε τι θα ισχύει για τα κομμωτήρια.

 

Τα κομμωτήρια συμπεριλαμβάνονται στις επιχειρήσεις που ανοίγουν τη Δευτέρα 4 Μαίου, όπως και τα κέντρα αισθητικής, μεταξύ άλλων, ωστόσο οι πελάτες τους δε θα αντιμετωπίσουν μία γνώριμη κατάσταση σε αυτά την αμέσως επόμενη περίοδο.

Αρχικά, όπως ανακοινώθηκε χθες, Τρίτη, τα κομμωτήρια θα λειτουργούν μόνο με ραντεβού και ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να κρατάει συγκεκριμένο κατάλογο, κάτι που σημαίνει ότι αρκετοί πολίτες που επιθυμούν να επωφεληθούν των σχετικών υπηρεσιών θα χρειαστεί να εξοπλιστούν με περισσότερη υπομονή.

Ακόμη, έγινε γνωστό ότι οι θέσεις εργασίες στα κομμωτήρια θα πρέπει να έχουν απόσταση 2 μέτρα μεταξύ τους - κάτι που επίσης ίσως μειώνει το πόσοι πελάτες μπορούνται να εξυπηρετούνται συγχρόνως - καθώς και ότι εργαζόμενοι και πελάτες θα φορούν μάσκες. Στα κέντρα αισθητικής το προσωπικό θα φοράει και γάντια.

Ισχύουν δε και οι περιορισμοί με βάση τα τετραγωνικά. Συγκεκριμένα, αν το κομμωτήριο είναι μεγάλο θα μπαίνουν μέσα τρία με τέσσερα άτομα και μαζί με τους εργαζόμενους δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα έξι με επτά άτομα. Στα μικρά κομμωτήρια θα μπαίνουν μέχρι δύο πελάτες.

Σε ότι αφορά στο ωράριο, τα κομμωτήρια θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ τις καθημερινές και τα Σάββατα από τις τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Οδηγίες προστασίας

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Αθήνας-Πειραιά ( ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη ανέφερε στο ΑΜΠΕ τα εξής αναφορικά με τα κομμωτήρια: «Παράθυρα και πόρτες θα πρέπει να παραμένουν ανοιχτά για να δημιουργείται ρεύμα και το κλιματιστικά θα πρέπει να είναι κλειστό. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο στέγνωμα με το πιστολάκι, διότι γίνεται περιστροφή αέρα, γι αυτό είναι απαραίτητο οι πόρτες και τα παράθυρα να είναι ανοιχτά ώστε να υπάρχει αλλαγή αέρα. Δεν χρησιμοποιούμε σεσουάρ, διότι είναι κλειστά και μέσα γίνεται περιστροφή αέρα. Οπωσδήποτε οι εργαζόμενοι στο κομμωτήριο θα πρέπει να φοράνε γάντια που θα αλλάζουν ανά πελάτη. Δεδομένη είναι η αλλαγή ρόμπας και πετσέτας».

Η κ. Παγώνη μάλιστα προτείνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ να αφήσουμε να περάσει λίγο διάστημα ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και μετά να κλείσουμε το ραντεβού μας.

Σύμφωνα με την ίδια, «και στα κέντρα αισθητικής θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου, πελάτες και εργαζόμενοι να φοράνε οπωσδήποτε μάσκα». Η κ. Παγώνη προτείνει μάλιστα να μπουν διαχωριστικά και θεωρεί δεδομένη την απολύμανση των κεφαλών των μηχανημάτων μετά από κάθε πελάτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα