Κομισιόν: Η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Τη στιγμή που η ελληνική Βουλή υπερψήφισε την κατάργηση της ρύθμισης για μείωση του αφορολόγητου τα μηνύματα από την Κομισιόν είναι αμφιλεγόμενα.

 

Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε γραπτή του απάντηση χτυπάει «καμπανάκι» προς την ελληνική κυβέρνηση σημειώνοντας πως έχει αναλάβει δεσμεύσεις τις οποίες πρέπει να τηρήσει.

«Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει τη δέσμευση να υποστηρίξει τους στόχους

και τις βασικές μεταρρυθμίσεις που θεσπίστηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος οικονομικής βοήθειας και να επιδιώξει περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης και επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων» δήλωσε χαρακτηριστικά αξιωματούχος των Βρυξελλών.

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ στις 4 Ιουνίου είχε υπογραμμίσει ότι η κυβέρνηση έχει τη συγκατάθεση των θεσμών για την ενέργεια αυτή, καθώς είχε κατατεθεί με το Stability Programme από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη στο EuroworkingGroup. 

Οι δηλώσεις αυτές του αξιωματούχου καταδεικνύουν, ενδεχομένως, και διαφορετικές προσεγγίσεις στο εσωτερικό των Βρυξελλών, καθώς τους τελευταίους μήνες που υπήρχε συζήτηση για αναστολή του μέτρου η Κομισιόν δεν είχε εκφράσει ευθέως την αντίθεσή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα