Κολωνός: Θέμα χρόνου η σύλληψη του «Μιχάλη» - Αλίευε πελάτες και συνόδευε την 12χρονη

Πέντε συλλήψεις και 2 ταυτοποιήσεις για την υπόθεση του Κολωνού. Αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις με τη σύλληψη του «Μιχάλη». Προ των πυλών κι άλλα εντάλματα.Ο «Μιχάλης» και δύο ακόμα «πελάτες» - βιαστές, «αποκτούν»… στοιχεία ταυτότητας για την τραγική υπόθεση του Κολωνού. Τα ευρήματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αποκαλύπτουν και άλλα πρόσωπα πίσω από τον…

SMS, viber
και blindchat, ταυτοποιούν τους βιαστές

Συνδυαστικές επικοινωνίες οδήγησαν το απόγευμα της Κυριακής στη σύλληψη ενός ακόμα άνδρα που κατηγορείται ότι βίασε δύο φορές τη 12χρονη. Ο 34χρονος, κάτοικος Παγκρατίου, όπως και άλλοι από τους συνολικά 4 συλληφθέντες «πελάτες» - βιαστές, συνομιλούσε με το κορίτσι όχι μόνο μέσω του blindchat, όπου είχε δημιουργήσει το… ασφαλές, ανώνυμο προφίλ ο Ηλίας Μίχος, αλλά και μέσω viber και sms. Η συνδυαστική έρευνα στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, τόσο στα ηλεκτρονικά ίχνη από τα προφίλ της εφαρμογής, όσο και στο κινητό της 12χρονης με τις 300 επαφές ενηλίκων, οδήγησε στην ταυτοποίηση των συγκεκριμένων προσώπων. Δυο ακόμα αναμένεται σύντομα να συλληφθούν με νέα εντάλματα.

Ο 34χρονος που είχε γεννηθεί στο Μαρούσι, εντοπίστηκε από τις αρχές μετά την επιστροφή του από τη Γερμανία, όπου βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες για δουλειές. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ιδιοκτήτης οικογενειακής επιχείρησης μετάλλων.

«Μιλούσαμε με ανήλικη που… ίσως ήταν η 12χρονη»

Αυτοβούλως, προσήλθαν το απόγευμα της Παρασκευής στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, δύο άνδρες, μετά τον καταιγισμό εξελίξεων σχετικά με τη σοκαριστική υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης. Φοβούμενοι ενδεχόμενη σύλληψη, δήλωσαν στους αστυνομικούς, ότι συνομιλούσαν το καλοκαίρι με ανήλικη μέσω εφαρμογής ανώνυμων επικοινωνιών, που «ίσως ήταν η 12χρονη». Πρόκειται για έναν 35χρονο ομογενή από το Καζακστάν και έναν 36χρονο από την Αθήνα. Εξετάστηκαν ενόρκως, παρέδωσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν διαπιστώθηκε ποινική εμπλοκή τους στην υπόθεση. Από την έρευνα στις συσκευές, προέκυψε ότι ήταν ανάμεσα στα 253 άτομα που είχαν επισκεφτεί το προφίλ που είχε δημιουργήσει για τη 12χρονη ο Ηλίας Μίχος. Το ίδιο ακριβώς, συνέβη και χθες, με δύο ακόμα άτομα, έναν 39χρονο και ένα 55χρονο άνδρα που υποστήριξαν ότι συνομιλούσαν με το κορίτσι, δεν την συνάντησε όμως όπως είπαν ποτέ. Τα κινητά τους κατασχέθηκαν και αφού εξετάστηκαν από τους αστυνομικούς, αφέθηκαν και αυτοί ελεύθεροι. Στην πορεία της ανακριτικής διαδικασίας, δεν αποκλείεται κάποιος από τους παραπάνω να καταστεί κατηγορούμενος. Οι έρευνες στα εγκληματολογικά εργαστήρια, συνεχίζονται για τη ταυτοποίηση και άλλων προσώπων.

Οι νέες συλλήψεις αποκαλύπτουν και άλλα θύματα;

«Υπάρχουν εντάλματα τα οποία έχουν ήδη εκτελεστεί και δεν σταματάει κανείς εδώ γιατί έχουν σταλεί όλα τα στοιχεία για να υπάρξει η ταυτοποίηση των ενόχων και να οδηγηθούν άπαντες στη δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκαϊ. Εκτός από τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων υπόπτων, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται με εισαγγελική διάταξη να δημοσιοποιηθούν οι φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας των συλληφθέντων, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλα ανήλικα θύματα τους.

Την ώρα που οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και η 12χρονη παραμένει στη διάθεση των αρχών για συμπληρωματικές καταθέσεις, το «Χαμόγελο του Παιδιού» ανέλαβε προσωρινά τη φροντίδα του κοριτσιού και των άλλων 7 παιδιών της οικογένειας. Μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών, ο εισαγγελέας ανηλίκων θα αποφασίσει για το ποιος θα αναλάβει την επιμέλεια των παιδιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα