Κοινωνικό μέρισμα: Μεγάλη ανατροπή με αίτηση και Taxisnet, πότε ξεκινάει

Μια μεγάλη ανατροπή για το κοινωνικό μέρισμα και τις αιτήσεις έκανε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις και οι ειδήσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Μεγάλη ανατροπή με αίτηση και Taxisnet, πότε ξεκινάει

Μέχρι σήμερα, αυτό που ήταν ξεκάθαρο, ήταν ότι δεν θα χρειαστούν αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα 2019, καθώς είναι ελάχιστοι

οι δικαιούχοι και η καταβολή θα γινόταν απευθείας.

Αυτό όμως ανετράπη από τον Θ. Σκυλακάκη, ο οποίος ανέφερε ότι είναι πιθανό να γίνει κανονικά αίτηση, σε πλατφόρμα, με στοιχεία προφανώς σε διασταύρωση με το Taxisnet

Συγκεκριμένα, στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί το κοινωνικό μέρισμα μέχρι το τέλος του έτους, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ, σημειώνοντας ότι ίσως χρειαστεί να γίνουν αιτήσεις από τους δικαιούχους καθώς κάποιοι -όπως είπε- δεν έχουν IBAN.

Πληροφορίες λένε ότι οι αιτήσεις ενδεχομένως να ξεκινήσουν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, για όσους χρειαστεί να κάνουν, για να προλάβει η κυβέρνηση να πληρώσει πριν τα Χριστούγεννα.

Ερωτηθείς για τον αριθμό των δικαιούχων είπε ότι θα υπάρχει και άλλο κριτήριο ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των ατόμων που χρειάζονται βοήθεια, ενώ επιβεβαιώσε ότι το ποσό θα φτάνει έως και τα 1000 ευρώ ανά νοικοκυριό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι δικαιούχοι θα χρειαστεί να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση σε περίπτωση που οι Αρχές δεν γνωρίζουν τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ενώ επιβεβαίωσε ότι οι τρεις κοινωνικές ομάδες που θα λάβουν το επίδομα θα είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, οι πολύτεκνοι και οι γονείς παιδιών με αναπηρία.

Η επιλογή των μακροχρόνια ανέργων που θα λάβουν την έκτακτη ενίσχυση το ύψος της οποίας θα φτάνει στα 1000 ευρώ όπως ανέφερε ο υφυπουργός, θα γίνει με ένα «έντονα κοινωνικό κριτήριο» όπως υποστήριξε ο κ. Σκυλακάκης εννοώντας ότι το εισόδημα δεν θα είναι το αποκλειστικό κριτήριο διαχωρισμού.

Για το επίδομα θέρμανσης ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι προχώρησαν φέτος σε μεγάλη αλλαγή και δίνετε η δυνατότητα να λάβουν το επίδομα περισσότεροι δικαιούχοι, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο καταβολής πρόσθετου επιδόματος θέρμανσης στις αρχές του 2020.

Keywords
Τυχαία Θέματα