Κλίντον - Λεβίνσκι: Πέθανε η γυναίκα που αποκάλυψε το σκάνδαλο

Πέθανε στις ΗΠΑ, η Λίντα Τριπ που είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο του Μπιλ Κλίντον με την ειδικευόμενη του.

Στις ΗΠΑ, πέθανε η υπάλληλος του Πενταγώνου Λίντα Τριπ, που είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο Κλίντον – Λεβίνσκι. Πιο συγκεκριμένα απεβίωσε την Τετάρτη σε ηλικία 70 ετών η Λίντα Τριπ, η οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας την σχέση του πρώην πλανητάρχη Μπιλ Κλίντον με την ειδικευόμενη του Μόνικα Λεβίνσκι,

σε ένα από τα σκάνδαλα που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρώην δικηγόρος της Τζόζεφ Μούρτα, η Λίντα έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας.

Εξάλλου, η Λίντα Τριπ είχε ηχογραφήσεις των συνομιλιών Κλίντον – Λεβίνσκι. Η υπάλληλος του Πενταγώνου είχε φιλική σχέση με την Μόνικα Λεβίνσκι και ηχογράφησε τις συνομιλίες τους, για τον ερωτικό δεσμό της δεύτερης με τον πρώην Αμερικανό Πρόεδρο.

Ειδικότερα, το 1997, η Τριπ έμαθε από τη Λεβίνσκι για τη σεξουαλική σχέση της με τον Μπιλ Κλίντον άρχισε να ηχογραφεί μυστικά όλες τις συνομιλίες τους. Αυτές οι ηχογραφήσεις παραδόθηκαν στον ανεξάρτητο εισαγγελέα Κένεθ Σταρ και τον βοήθησαν να σχηματίσει τον κορμό της έρευνάς του εναντίον του Κλίντον, ανοίγοντας τον δρόμο για ευρεία έρευνα της διακυβέρνησής του.

Μάλιστα, ήταν αυτή που έκανε την αποκάλυψη για τον «λεκέ» στο μπλε φόρεμα της Μόνικα Λεβίνσκι. Πρόκειται λοιπόν, για μια λεπτομέρεια που ανάγκασε τον Μπιλ Κλίντον, να ομολογήσει τη σχέση του με την νεαρή ειδικευόμενη του.

Έτσι, το σεξουαλικό σκάνδαλο έφερε τον Μπιλ Κλίντον ενώπιον της Γερουσίας, η οποία όμως τον αθώωσε για την κατηγορία της ψευδορκίας.

Επιπλέον, στην Τριπ ασκήθηκαν κατηγορίες για παράνομη ηχογράφηση προσωπικών συνομιλιών χωρίς συναίνεση και για τη δημοσιοποίησή τους. Παρόλα αυτά, αθωώθηκε από τις κατηγορίες, γιατί απαγορεύτηκε στη Μόνικα Λεβίνσκι να καταθέσει εναντίον της στο δικαστήριο.

Εάν όμως, η Λεβίνσκι κατέθετε ενώπιον του δικαστηρίου, ότι δηλαδή η Λίντα Τριπ ηχογραφούσε τις συνομιλίες της, θα αποδείκνυε την ενοχή της πρώην φίλης της για το αδίκημα, το οποίο στην πολιτεία του Μέριλαντ θεωρείται κακούργημα και φέρει κάθειρξη έως δέκα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα