Κλέαρχος Μαρουσάκης για κακοκαιρία: Θα έχει ένταση και διάρκεια - Νέα πρόγνωση για τις περιοχές

Νέα πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη για την κακοκαιρία.Προειδοποίηση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη για την κακοκαιρία που έρχεται. Η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο του OPEN αναφέρεται σε κύμα κακοκαιρία με ένταση και διάρκεια. Πολύ νερό μάλιστα…

Έκτακτο δελτίο καιρού ΕΜΥ για τη νέα
κακοκαιρία

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (22/9) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), καθώς προβλέπεται κακοκαιρία από την ερχόμενη Δευτέρα (25/9) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.

Μάλιστα, τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και τη Δευτέρα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο.

Την Τρίτη (26/9) και την Τετάρτη (27/9) θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ, πιο αναλυτικά:

Τη Δευτέρα (25/9) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές ενώ σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανόν το Ιόνιο. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά τμήματα (νομοί Τρικάλων και Καρδίτσας) και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας. Την Τρίτη (26/9) στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, καθώς επίσης και στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και τις νότιες περιοχές του νομού Λάρισας. Την Τετάρτη (27/9) σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές, ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα εκδηλωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης και στην περιοχή των Σποράδων.

Δεδομένου ότι μεσολαβούν τρία 24ωρα από την έναρξη των ισχυρών φαινομένων, η ΕΜΥ θα ανανεώνει τα έκτακτα δελτία της ανά 12ωρο και οι επικαιροποιήσεις των εκτάκτων δελτίων θα αποτελούν συνέχεια του παρόντος δελτίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος: Φθινόπωρο από Δευτέρα

Μετά από ένα καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ο καιρός αλλάζει, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο από το απόγευμα της Κυριακής. Συγκεκριμένα οι βροχές θα χτυπήσουν αρχικά από το βόρεια, με καταιγίδες να εκδηλώνονται στο Ιόνιο και ιδιαίτερα στην Κέρκυρα.

Από Δευτέρα πέφτει η θερμοκρασία, με το μεγαλύτερο όγκο νερού να πέφτει Τρίτη Τετάρτη. Μάλιστα, αυτές τις ημέρες θα βρέξει και στην Αθήνα.

Οι περιοχές που δεν θα δουν βροχές είναι η Μακεδονία, ο Έβρος και η Κρήτη.

Τάσος Αρνιακός: Οι βροχές θα χτυπήσουν όλη τη χώρα – Οι εξαιρέσεις

Τα 36άρια και 37άρια θα διαδεχθούν οι βροχές και οι καταιγίδες από την Κυριακή. Όπως λέει ο μετεωρολόγος του Ant1 το κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία ξεκινά από Ιόνιο και θα επηρεάσει ολόκληρη την Ελλάδα, εκτός από Έβρο και Κρήτη.

Τονίζει πως πρόκειται για καλοκαιρινές βροχές, που δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτές που έδωσε ο Daniel, όμως δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους ισχυρές και να πέσει πολύ νερό.

Θα επηρεαστεί σίγουρα και η Θεσσαλία.

Γιώργος Τσατραφύλλιας: Οι περιοχές που επηρεάζονται

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας σημειώνει σε ανάρτησή του πως «σε εξέλιξη βρίσκεται θερμή μεταφορά αερίων μαζών από τις ακτές της Αφρικής με απoτέλεσμα σταδιακά η θερμοκρασία να ανεβαίνει. Ο υδράργυρος το επόμενο τριήμερο θα βρεθεί 8 με 10 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Η πιο ζεστή ημέρα θα είναι το Σάββατο με τα θερμόμετρα να φτάνουν τους:

36-37 βαθμούς σε ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΚΡΗΤΗ, ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΜΕΣΣΗΝΙΑ.
35-36 σε ΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΒΟΙΩΤΙΑ
34-35 σε ΑΤΤΙΚΗ
33-34 σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Υ.Γ 1: Από την Κυριακή το βράδυ (στα δυτικά) και κυρίως από Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες (κυρίως δυτική και κεντρική Ελλάδα) ,πτώση της θερμοκρασίας (έως και 12 βαθμούς) και ισχυρούς βοριάδες.

Υ.Γ 2: Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα ξεκαθαρίσουν σε λίγα 24ωρα και θα ενημερώσω. Με τα σημερινά όμως δεδομένα η Θεσσαλία, η Ήπειρος, το βόρειο Ιόνιο, η κεντρική και δυτική Στερεά και η Πελοπόννησος (κυρίως τα βόρεια) είναι κάποιες από αυτές.

Υ.Γ : Καλά μπάνια το Σ/Κ και από Δευτέρα ζακετούλα και ομπρέλα».

{https://www.facebook.com/giorgos.tsatrafyllias/posts/pfbid0NgT8QBRXjhuLh8MCMZkUf2BDjUNYXeDGk95A5UakSHETGaJA1oewUqk1mKSiArfxl}

Νικολέτα Ζιακοπούλου: Πολλές βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Σημαντική η μεταβολή του καιρού τη νέα εβδομάδα με πολλές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Θα βρέξει αρκετά και στη Θεσσαλία, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια στη χώρα μας. Οι άνεμοι νότιοι στο Ιόνιο, βόρειοι στο Αιγαίο 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς, πιθανώς στα δυτικά και τους 37.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 23 εως 34 βαθμούς.

Και στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια και το πρωί περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς.

Η Κυριακή θα περάσει με παροδική συννεφιά και βροχές σταδιακά σε Ιόνιο, Ήπειρο και δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στη δυτική Ελλάδα.

Από την Δευτέρα και τουλάχιστον έως την Τετάρτη ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με πτώση της θερμοκρασίας και πολλές βροχές και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές. Οι περιοχές που θα επιβαρυνθούν περισσότερο θα είναι τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας, ενώ και η Θεσσαλία θα δεχτεί αξιόλογες ποσότητες βροχής.

Έκτακτη σύσκεψη για την κακοκαιρία

Η νέα κακοκαιρία προ των πυλών προκαλεί συναγερμό στις αρχές, προκαλώντας ανησυχία για τις συνέπειες που θα έχει στην πολύπαθη Θεσσαλία. Η νέα κακοκαιρία ξεκινά τη Δευτέρα (25/9) και αναμένεται να πλήξει αρκετές περιοχές σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (22/9), έκτακτη ευρεία διυπουργική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Αντικείμενο ήταν η ενημέρωση των συναρμόδιων Υπουργείων, των Σωμάτων Ασφαλείας, των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για το κύμα κακοκαιρίας. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η νέα κακοκαιρία αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα (25/9) από τη Θεσσαλία και τις επόμενες ημέρες να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε η ανάγκη ετοιμότητας όλου του κρατικού μηχανισμού, καθώς και της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης για την επικείμενη κακοκαιρία, κυρίως λόγω της επιβάρυνσης που έχει υποστεί η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας από την πρόσφατη θεομηνία.

Σημειώνεται ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί και άλλη σύσκεψη με βάση τα επικαιροποιημένα δεδομένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κλέαρχος Μαρουσάκης,klearchos marousakis