Κιβωτός του Κόσμου: Σαρωτικοί έλεγχοι για «μαύρο χρήμα» - Μπαίνει η Αρχή Ξεπλύματος

Στόχος της Αρχής είναι να οργανωθούν άμεσα οι κινήσεις για τον πλήρη οικονομικό έλεγχο της Κιβωτού του ΚόσμουΑρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος μπαίνει στην Κιβωτό του Κόσμου, για να διαπιστωθεί, εάν έχουν τελεστεί αξιόποινα αδικήματα, όπως απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω των δραστηριοτήτων της Κιβωτού. Ο…

Χορηγίες 5 εκατ. τον χρόνο - Πού πήγαιναν τα λεφτά

Την ίδια ώρα, στο «άβατο» της «Κιβωτού του Κόσμου» επιχειρούν να ρίξουν «φως» οι δικαστικές αρχές της χώρας μετά τον ορυμαγδό καταγγελιών για περιστατικά ασέλγειας και κακοποιητικές

συμπεριφορές σε βάρος παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές της.

Ο «μίτος» των σοκαριστικών γεγονότων άρχισε να ξετυλίγεται έπειτα από καταγγελία - «κόλαφο» 19χρονου πρώην φιλοξενούμενου στην Κιβωτό του Κόσμου, που υποστήριξε πως έπεσε θύμα ασελγών πράξεων από τον Πατέρα Αντώνιο, ο οποίος αποτελεί το επίσημο πρόσωπο της ΜΚΟ, η οποία όλα αυτά τα χρόνια διακρίνεται από μυστικοπάθεια και αδιαφάνεια.

Μία γρήγορη αναζήτηση στο site της ΜΚΟ αποδεικνύει πως τίποτα περισσότερο δεν ήταν γνωστό και δημόσιο πέρα από τη δράση του πατέρα Αντωνίου που βρίσκεται στο «κάδρο» δύο τουλάχιστον καταγγελιών για ασέλγεια.

Βλέπετε ούτε το ΔΣ δεν ήθελε να δημοσιοποιήσει ο πατέρας, το οποίο ήταν «οικογενειακή επιχείρηση» με την πρεσβυτέρα να έχει τον πρώτο λόγο. Οι υπόλοιποι ήταν πρώην τρόφιμοι της Κιβωτού.

Το κεφάλαιο δε, των οικονομικών στοιχείων είναι μία εξίσωση που δύσκολα θα λυθεί. Κανείς, πέρα από τη διοίκηση της ΜΚΟ, δεν γνωρίζει ακριβώς το ύψος και τα ποσά των χορηγήσεων και των δωρεών που έπαιρνε η «Κιβωτός του Κόσμου», με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο πατέρας Αντώνιος είχε κάθε χρόνο προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ, με το 80 – 90% να προέρχεται από δωρεές.

Σε αυτά θα πρέπει να υπολογιστούν και οι δωρεές των σπιτιών από ιδιώτες στις δομές, με τον αριθμό των ακινήτων που βρίσκονται στα «χέρια» της πρεσβυτέρας και του πατέρα Αντώνιου να είναι άγνωστος.

Φυσικά, ούτε λόγος για ανάρτηση των οικονομικών στοιχείων στην επίσημη σελίδα της ΜΚΟ, αν και η πλειοψηφία των οργανώσεων αναρτούν οικονομικές καταστάσεις ή εκθέσεις ελέγχων που διενεργούνται από ανεξάρτητους πιστοποιημένους ελεγκτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κιβωτός, Κόσμου, Σαρωτικοί, - Μπαίνει, Αρχή Ξεπλύματος,kivotos, kosmou, sarotikoi, - bainei, archi xeplymatos