Κιβωτός του κόσμου: Νέα μαρτυρία - σοκ για τα «άδυτα» της δομής - «Ήμουν σε απομόνωση για 3 χρόνια»

«Μας κλείδωναν στην τουαλέτα μέχρι να πούμε συγγνώμη», αποκαλύπτει η 22χρονη Ευγενία που έζησε στην Κιβωτό του Κόσμου για 9 χρόνια περίπου.Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις και οι σοκαριστικές μαρτυρίες για τα «άδυτα» της Κιβωτού του Κόσμου και τα όσα έχουν υποστεί παιδιά που φιλοξενήθηκαν σε κάποια από τις δομές της…

Η ιστορία της Ευγενίας στην Κιβωτό του Κόσμου

Η 22χρονη κοπέλα πήγε στην Κιβωτό του Κόσμου σε ηλικία 9 χρόνων μαζί με άλλα τρία αδέρφια της (3 ετών το μιρκότερο) κατόπιν εισαγγελικής απόφασης, καθώς οι γονείς της είναι τοξικομανείς.

Όπως είπε, στην αρχή ήταν όλα

τα αδέρφια μαζί σε δομή και στη συνέχεια χωρίστηκαν και στάλθηκαν σε διαφορετικές δομές, σε όλη την Ελλάδα. Η ίδια στάλθηκε στη δομή της Χίου όταν οι υπεύθυνοι ανακάλυψαν ότι είχε σχέση με ένα άλλο αγόρι της δομής.

Η Ευγενία είχε μιλήσει παλιότερα σε εισαγγελέα στη Χίο για το τι συμβαίνει μέσα στη δομή αλλά δεν άλλαξε τίποτα.

«Μας κλείδωναν στην τουαλέτα μέχρι να πούμε συγγνώμη»

«Μας κλείδωναν στην τουαλέτα μέχρι να πούμε συγγνώμη, εγώ έμεινα σε τουαλέτα κλειδωμένη από το απόγευμα μέχρι τις 3 τα ξημερώματα» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις εξωτερικές δουλειές που ανέθεταν ακόμα και σε παιδιά κάτω των 10 ετών, όπως για παράδειγμα να καθαρίζουν μεγάλους εξωτερικούς χώρους μέσα στον ήλιο.

«Υπήρχαν καλοί άνθρωποι στις δομές και είτε τους διώχνανε, είτε έφευγαν από μόνοι τους γιατί δεν άντεχαν να βλέπουν τι συμβαίνει» είπε η Ευγενία.

Έκανε έκτρωση με εισαγγελική απόφαση γιατί δεν την άφηναν

Μιλώντας για τις πρακτικές της Κιβωτού, η 22χρονη είπε ότι ήταν σε καθεστώς απομόνωσης για τρία χρόνια και δεν της επέτρεπαν να έχει επαφή με κανένα άλλο παιδί. Μάλιστα, οι άνθρωποι της Κιβωτού δεν την άφηναν να δει ούτε τους γονείς της καθώς τους θεωρούσαν κακή επιρροή.

Όπως ανέφερε, στα 17 της έμεινε έγκυος κάτι που είπε σε μια εργαζόμενη στην Κιβωτό, η οποία επίσης ήταν έγκυος και τη βοήθησε να κάνει το τεστ για να βεβαιωθούν. Μόλις το γνωστοποίησαν στον υπεύθυνο της δομής, εκείνος της είπε ότι θα το συζητούσε με τον πατέρα Αντώνιο κι ότι αν κρατούσε το παιδί η Κιβωτός θα τη βοηθούσε, σε αντίθετη περίπτωση όμως, όχι. Η Ευγενία επέλεξε να κάνει τελικά έκτρωση -όπως έχει κάθε δικαίωμα- και μάλιστα με εισαγγελική εντολή, καθώς δεν την άφηναν.

Όταν ενηλικιώθηκε, έφυγε από τη δομή της Κιβωτού.

Keywords
Τυχαία Θέματα