Θολό τοπίο: Η Αθήνα πνίγεται στην αφρικανική σκόνη και οι ειδικοί προειδοποιούν

Η αφρικανική σκόνη σε συνδυασμό με τη γύρη, τα βακτήρια και τους μύκητες, δημιουργεί ένα τοξικό και επικίνδυνο μίγμα. Η αφρικανική σκόνη κάλυψε τον ουρανό της Αθήνας, δημιουργώντας, σε συνδυασμό με τη γύρη, τα βακτήρια και τους μύκητες, ένα ιδιαίτερα τοξικό και επικίνδυνο ατμοσφαιρικό μίγμα για τον ανθρώπινο οργανισμό.…

Μέχρι πότε θα παραμείνει η αφρικανική σκόνη;

Το κίτρινο σύννεφο έχει σκεπάσει τη χώρα από τον Έβρο έως την Κρήτη και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους

θα πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή, καθώς η αφρικανική σκόνη θα βρίσκεται πάνω από την Ελλάδα μέχρι τις απογευματινές ώρες, όταν και θα αρχίσει σταδιακά να απομακρύνεται.

Για τη μεταφορά της αφρικανικής σκόνης ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, με ανάρτησή του σχολίασε: «Την περίοδο της άνοιξης (Μάρτιο Απρίλιο) , οι κυκλώνες Sharav που κινούνται προς τα ανατολικά, κατά μήκος της βόρειας αφρικάνικης ακτογραμμής, μεταφέρουν σκόνη στην ανατολική Μεσόγειο. Μια τυπική αμμοθύελλα που έχει εύρος 200 χιλιομέτρων μεταφέρει 20 με 30 εκατομμύρια τόνους σκόνης, μερικές φορές έως και 100 εκατομμύρια. Η σκόνη που κυκλοφορεί στην ατμόσφαιρα παγκοσμίως φτάνει τα 2 με 3 δισεκατομμύρια τόνους το χρόνο».

{https://twitter.com/KolydasT/status/1773046399841525854}

Σε δεύτερη ανάρτησή του, ο κ. Κολυδάς, ανέφερε πως οι υψηλές συγκεντρώσεις θα υποχωρήσουν από το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ η νέα μεταφορά αφρικανικής σκόνης που προβλέπεται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος θα είναι ασθενέστερη.

{https://twitter.com/KolydasT/status/1773263810842788080}

Η αφρικανική σκόνη στον αθηναϊκό ουρανό (Φωτογραφίες από Eurokinissi και Intime)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κίτρινο Τοπίο, Αθήνα,kitrino topio, athina