Κάτια Δανδουλάκη: Μια χαρά παίζεις με 5 άτομα σαν να τους λες μυστικό στο αυτί

Η Κάτια Δανδουλάκη μίλησε για τις θεατρικές επιτυχίες κι αποτυχίες της καθώς και πως τις αντιμετώπισε.Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά είχαν μια ξεχωριστή καλεσμένη στη σημερινή εκπομπή τους στην ΕΡΤ1. Υποδέχτηκαν την Κάτια Δανδουλάκη στο πλατό τους, η οποία μίλησε για τα πρώτα…

Ενώ η Κάτια Δανδουλάκη θυμήθηκε και άλλη

μια θεατρική παράσταση: «Η άλλη μεγάλη αποτυχία ήταν ένα έργο της Ρεζά και θυμάμαι ήμασταν πολύ καλοί ηθοποιοί. Ήμασταν με τον Γιάννη Φέρτη, την Κατιάνα Μπαλανίκα και τον Γιάννη Βούρο, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή, κι όμως κάναμε αποτυχία. Αν είναι δυνατόν! Μια χαρά παίζεις με 5 άτομα, είναι σαν να τους το λες στο αυτί. Μυστικό. Οι αποτυχίες οι μεγάλες αρχίσανε όταν άρχισε να ταράζεται ο πλανήτης από το 2000 και μετά. Τα τελευταία 10 χρόνια βλέπω ότι η ζωή είναι τελείως διαφορετική. Δεν ήταν σαν να έγινε κάτι και άλλαξε ξαφνικά η ζωή μας; Μέσα σε μια μέρα ένιωσα την αλλαγή από το Α στο Ω, από το άσπρο στο μαύρο», πρόσθεσε για την ανασφάλεια που προκαλούν οι μεγάλες αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην εποχή μας σε πολλούς τομείς της ζωής.

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης της Κάτιας Δανδουλάκη:

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος ρώτησε την Κάτια Δανδουλάκη σχετικά με την απόφασή της να διώξει τον Πέτρο Φιλιππίδη από παράσταση που ετοίμαζε, για να υπερασπιστεί τη Λένα Δροσάκη. Η ίδια απάντησε: «Δεν αισθάνθηκα ότι έκανα κάτι με κουράγιο. Ήταν κάτι που δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Δεν ήταν κάτι ηρωικό, ήταν θέμα χαρακτήρα. Η ψυχή μου ούρλιαζε. Όταν μου πιέσεις την ελευθερία ή βλέπω ότι πιέζεται η ελευθερία του άλλου, υποφέρω. Δεν αντέχω τον φόβο, δεν φοβάμαι κανέναν. Η μεγαλύτερη ελευθερία είναι να μη φοβάσαι.

Από μικρή το είχα αυτό. Και καμιά φορά στο επάγγελμα μου λένε «Κάτια, επειδή έχεις τώρα τη δύναμη το κάνεις». Κι απαντώ «μη σας ξανακούσω να το λέτε αυτό». Πολύ μικρή, είχα κάνει ελάχιστα πράγματα και είχα κρατήσει την ίδια στάση. Άφησα το γύρισμα και είπα: αυτό σε εμένα ξανά ποτέ. Θυμάμαι η Ελβίρα Ράλλη μου λέει: μπράβο, παιδί μου, κι εγώ στη θέση του το ίδιο θα έκανα. Στην περίπτωση αυτή λεκτική ήταν η κακοποίηση. Γιατί το παραπέρα δεν υπήρχε περίπτωση. Θα είχα εκραγεί και θα τον είχα πετάξει στον αέρα. Ήμουν 19-20 χρονών. Είναι αντανακλαστικό, δεν είναι δύναμη. Είπα εγώ δεν θα ξανάρθω εδώ. Είχα τόσο καθαρό το παρελθόν μου. Παρακάλεσα μία, δύο, τρεις, πέντε, δέκα… τέρμα. Γι’ αυτό λέω ότι κανένας δεν μπορεί να με ακυρώσει. Είναι η ζωή μου και δεν ακυρώνεται», τόνισε ολοκληρώνοντας η Κάτια Δανδουλάκη στην απογευματινή εκπομπή της ΕΡΤ1.

Keywords
Τυχαία Θέματα