Καλάθι νοικοκυριού: Ενώ η ακρίβεια καλπάζει, σόου με τις λίστες και τις τιμές

Το πολυδιαφημισμένο «καλάθι νοικοκυριού» ξεκινά αλλά ο λογαριασμός στους καταναλωτές στο ταμείο δεν θα είναι μειωμένος.Η ώρα της αλήθειας έφτασε για το «καλάθι του νοικοκυριού». Το μέτρο που υιοθέτησε η κυβέρνηση σε συμφωνία με τα μεγάλα σούπερ μάρκετ έρχεται σε μια περίοδο που οι τιμές…

Για επιχείρηση αποπροσανατολισμού των καταναλωτών κατηγόρησε ο Δημήτρης Μάντζος την κυβέρνηση με αφορμή το «καλάθι του νοικοκυριού», το οποίο χαρακτήρισε ως ένα ανεπαρκές βοήθημα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε τις επισημάνσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού

για «ενδεχόμενη νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού, όσον αφορά στη συσχέτιση των προϊόντων που θα συμπεριληφθούν στο καλάθι με τα ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα των σούπερ μάρκετ, καθώς και στην ενίσχυση που μπορεί να πάρουν μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ έναντι των μικρότερων σημείων πώλησης».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εκτίμησε ότι η Κυβέρνηση «αποπροσανατολίζει τους καταναλωτές με ένα ανεπαρκές βοήθημα» το οποίο χαρακτήρισε «market pass, την ώρα που δεν τολμάς να πας στο σούπερ μάρκετ. Όλες οι τιμές είναι πολλές εκατοστιαίες μονάδες πάνω σε σχέση με πέρυσι», εκτιμώντας πως το ζήτημα αφορά τόσο στη φορολογία όσο και στην αισχροκέρδεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα