Καλά στην υγεία της η μοναδική κάτοικος της Κινάρου - Τι είπε στους διασώστες

Εντοπίστηκε και είναι καλά στην υγεία της η μοναδική κάτοικος της Κινάρου

Καλά στην υγεία της είναι η μοναδική κάτοικος της Κινάρου.

Την κυρία Ρηνιώ εντόπισε το πλήρωμα του ελικοπτέρου Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας -που απογειώθηκε μαζί με διασώστη και ιατρό από τη Ρόδο για το σκοπό αυτό- επιβεβαιώνει σε τηλεγράφημα του το ΑΠΕ ΜΠΕ επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για λήξη συναγερμού λίγες ώρες πριν.

Το ελικόπτερο θα επιστρέψει στη βάση του

ενώ μόλις καλυτερεύσουν οι καιρικές συνθήκες θα μεταφερθεί στο νησί ανάλογο τεχνικό προσωπικό για την αποκατάσταση βλαβών των δικτύων.

Σύμφωνα με ενημέρωση από κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε το πρωί με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και του ζήτησε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό της και την αποκατάσταση της επικοινωνίας με το νησί.

«Μιλούσαμε 2-3 φορές τη μέρα»

«Με τη μητέρα μου μιλούσαμε κάθε μέρα 2-3 φορές. Η τελευταία φορά ήταν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Ανταλλάξαμε ευχές και ανανεώσαμε την επικοινωνία μας για το πρωί της Τρίτης παραμονή Πρωτοχρονιάς. Δεν μας κάλεσε και, όσες φορές προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί της, το τηλέφωνό της ήταν και είναι απενεργοποιημένο. Ανησυχούμε πολύ για την τύχη της» είπε νωρίτερα στο ethnos.gr η κόρη της 73χρονης, ενώ σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονταν και οι δυο γιοι της κυρα-Ρηνιώς.

Ωστόσο, το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει το νησί απορρίπτεται κατηγορηματικά από την ίδια σε όλες τις επικοινωνίες που γίνονται μαζί της καθημερινά.

«Το σημαντικό είναι πως είναι καλά στην υγεία της. Ησυχάσαμε όλοι. Ευχαριστούμε το πλήρωμα του Super Puma αλλά και όσους βοήθησαν για την επιχείρηση. Ελπίζω να αποκατασταθεί γρήγορα η επικοινωνία μας αλλά κάποια στιγμή πρέπει να εισακουστούν οι εκκλήσεις για να φτιαχτούν οι υποδομές στο νησί ώστε να υπάρχει ρεύμα, νερό και τηλέφωνο. Υπάρχουν υποσχέσεις για να φτιαχτεί ένα σπιτάκι αλλά ακόμα δεν έχει υπάρξει κάτι χειροπιαστό καθώς υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες. Ελπίζω να γίνει μία αρχή και να εκπληρωθεί η επιθυμία της», είπε ακόμη στο ethnos.gr η κόρης της Ακαθή.

Keywords
Τυχαία Θέματα