Κακοκαιρία σε Αττική, Ιωάννινα, Χαλκιδική: Βίντεο από τις καταιγίδες και τα μπουρίνια

Η κακοκαιρία ήδη σαρώνει, τα φαινόμενα αναμένονται έντονα το επόμενο 24ωρο. Βίντεο με την επέλασή της.Κύμα κακοκαιρίας, που θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες και κατά τόπους θα είναι ακόμη πιο ισχυρό, ήδη πλήττει περιοχές της ελληνικής επικράτειας, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα. Ειδικότερα, βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται από…

Σάκης Αρναούτογλου: Προσοχή σε Αττική και Σποράδες - Προειδοποίηση για σιφώνες

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου για την απότομη αλλαγή των καιρικών συνθηκών στους κατοίκους Σποράδων και Αττικής,

ενώ εφιστά την προσοχή και σε όσους ζουν σε πυρόπληκτες περιοχές.

Σύμφωνα με τον ανάρτηση του ίδιου στο Facebook, τα πλημμυρικά φαινόμενα θα διαρκέσουν από σήμερα μέχρι και την επόμενη Πέμπτη - Παρασκευή.

Όπως, μάλιστα, σημειώνει ο Σάκης Αρναούτογλου, κίνδυνο ενέχουν και οι άνεμοι που συνήθως συνοδεύουν τις καταιγίδες ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να σχηματιστούν ακόμα και σιφώνες [σ.σ: σίφουνες δηλαδή] μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

«Φίλες και φίλοι!

Και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θέλουν αρκετές περιοχές της χώρας (στεριά, ακόμα και νησιά και κυρίως οι Σποράδες, η Αττική αλλά δυστυχώς και οι πυρόπληκτες περιοχές) να δέχονται έντονα καιρικά φαινόμενα κι αυτό κατά διαστήματα (όχι όλη την ημέρα) από σήμερα και μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, ίσως και πιο τοπικά και την Παρασκευή!

Με αυτά τα δεδομένα, πέρα από τα αιφνίδια πλημμυρικά φαινόμενα, κίνδυνος υπάρχει και από τους ανέμους που συνήθως συνοδεύουν τις καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται οι συνθήκες να είναι ευνοϊκές ακόμα και για το σχηματισμό σιφώνων! Σε κάθε περίπτωση και για καλό και για κακό, κατά την ταπεινή μου άποψη θεωρώ πως είναι αναγκαία η επαγρύπνηση αλλά και η λήψη στοιχειωδών μέτρων προφύλαξης!

Ραντεβού για λεπτομέρειες στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3, που θα μεταδίδεται προς το παρόν καθημερινά στις 16:30!

Με εκτίμηση,

Σάκης Αρναούτογλου».

Δείτε την ανάρτηση παρακάτω:

{https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/posts/620275612795470}

Κακοκαιρία: Καταιγίδες στην Αθήνα την Τρίτη

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο, Τρίτη 23 Αυγούστου, οπότε και αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, σε νησιωτικά τμήματα του Βορείου Αιγαίου, στις Σποράδες και τοπικά στην Κρήτη, εκτός από τα νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και στα ηπειρωτικά υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων μικρού μεγέθους.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 33-34, στην Ήπειρο από 11 έως 30 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 30-31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 30-32 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29-30, ενώ στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 18 έως 29-31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 Μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιότερα τμήματα, όπου θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ.

Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ.

Η κακοκαιρία στην Αττική από το meteo

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 30-31 βαθμούς.

Η κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη από το meteo

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 29-30 βαθμούς.

Η κακοκαιρία λοιπόν επελαύνει με τα κύρια χαρακτηριστικά της να είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, καθώς και η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα