Κακοκαιρία: Κλειστά σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία

Ποια σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν στην Κεντρική Μακεδονία - Σε ποιους δρόμους είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρός παγετός επικρατούν στην Κεντρική Μακεδονία. Λόγω του παγετού και των χιονοπτώσεων, κλειστά θα είναι σήμερα (Πέμπτη 6/2) τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο μεγαλύτερο μέρος του ορεινού όγκου του Δήμου Λαγκαδά. Σύμφωνα με ανακοίνωση

του Δήμου, δεν θα λειτουργήσουν το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο σε Ξυλόπολη, Όσσα και Κρύα Νερά, το γυμνάσιο Ξυλόπολης κι επίσης το δημοτικό, το γυμνάσιο, το λύκειο και ο παιδικός σταθμός Σοχού.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη δημοτική ενότητα Αρναίας «λόγω του επικίνδυνου οδικού δικτύου αλλά και λόγω της πολύωρης διακοπής ρεύματος που βρίσκεται σε εξέλιξη, γεγονός που καθιστά μη λειτουργικές τις σχολικές μονάδες (θέρμανση κλπ)», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αριστοτέλη.

Για την ίδια αιτία κλειστά Θα παραμείνουν και τα σχολεία στην Κοινότητα Μεγάλης Παναγίας, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στις υπόλοιπες κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη, δηλαδή στο Γομάτι και στο σύνολο των κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Σταγείρων Ακάνθου.

Στο μεταξύ συνεχίζεται ο αποχιονισμός στα ορεινά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτή την ώρα 50 μηχανήματα της Περιφέρειας επιχειρούν προκειμένου να καθαρίσουν τους δρόμους. «Γίνονται ρίψεις αλατιού γιατί επικρατεί ισχυρός παγετός, ωστόσο δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης. Σημείωσε, δε, ότι οι οδηγοί που κινούνται στα ορεινά και ημιορεινά πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σε ποιους δρόμους είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε ορισμένα τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας λόγω παγετού και χιονοπτώσεων. Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο νομό Ημαθίας, αλυσίδες χρειάζονται από το 12ο έως 17ο χλμ. της δημοτικής οδού Νάουσας-Τριών Πέντε Πηγαδίων, στη δημοτική οδό Νάουσας-Σελίου,από 12ο έως 17ο χλμ. στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης -Βέροιας -Κοζάνης μέσω Καστανιάς και στις επαρχιακές οδούς Βέροιας-Σελίου και Βέροιας-Δασκίου.

Στο οδικό δίκτυο του νομού Πέλλας αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στις επαρχιακές οδούς Άρνισσας-χιονοδρομικού κέντρου «Βόρας», από το 17ο χλμ. έως το χιονοδρομικό και στον δρόμο Κερασιάς έως το χιονοδρομικό κέντρο «Βόρας».

Στις Σέρρες, αλυσίδες απαιτούνται για τα οχήματα που κινούνται στις επαρχιακές οδούς Σερρών-Χιονοδρομικού Κέντρου Λαιλιά, Σερρών-Άνω Βροντούς και Νιγρίτας-Σοχού.

Στην Χαλκιδική αντιολισθητικές αλυσίδες πρέπει να έχουν οι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ιερισσού από το 65ο έως το 74ο χλμ., από το 54ο έως το 85ο χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), στους επαρχιακούς δρόμους Αρναίας-Στανού, Νεοχωρίου-Βαρβάρας-Ολυμπιάδας και στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ταξιάρχη.

Στην Πιερία, η κίνηση διεξάγεται με αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Ελατοχωρίου προς το Χιονοδρομικό Κέντρο, ενώ στο νομό Κιλκίς αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Γουμένισσας-Λιβαδίου.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καιρός: Χιόνια, βροχές και «βουτιά» της θερμοκρασίας

Keywords
Τυχαία Θέματα