Κακοκαιρία: Από τα ξημερώματα σαρώνει τη ΒΔ Ελλάδα, επικίνδυνα φαινόμενα και χιονοπτώσεις- Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Η κακοκαιρία φέρνει τις επόμενες ώρες επικίνδυνες καταιγίδες και κύματα μέχρι 6 μέτρα, ενώ χιλιάδες πολίτες έλαβαν μηνύματα από το 112. Live η επέλαση των φαινομένων και οι περιοχές στο «στόχαστρο».Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, με τις επόμενες ώρες να χαρακτηρίζονται κρίσιμες, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιονοπτώσεις. Χαρακτηριστικά,…

«Κίνδυνος για πλημμύρες»

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε πως πρόκειται για αρκετά ισχυρή κακοκαιρία,

με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις τοπικά ισχυρές καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτιάδες.

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα δυτικά με βροχές να έχουμε σε νησιά του Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο, ενώ αργότερα θα επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Προσοχή χρειάζεται και στους νότιους ανέμους οι οποίοι θα πνέουν στα πελάγη με εντάσεις 7 και 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον ίδιο όμως, υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για το Σάββατο.

«Ισχυρή κακοκαιρία αναμένεται στη χώρα μας και αύριο με πολύ μεγάλο όγκο νερού ιδιαίτερα για τα δυτικά τμήματα. Πρέπει να δείξουμε την απαιτούμενη προσοχή», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τονίζει ακόμη ότι περιοχές του Ιονίου, των δυτικών ηπειρωτικών αλλά και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου θα βρεθούν και πάλι στο επίκεντρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κακοκαιρία, ΒΔ Ελλάδα,kakokairia, vd ellada