Κακοκαιρία: Άνοιξαν οι ουρανοί - Πολύ νερό στην Αθήνα (Live χάρτης)

Από το βράδυ του Σαββάτου πολιορκεί η κακοκαιρία την Αθήνα. Ποια η πρόγνωση για τον καιρό.Ξαφνική μπόρα με πολύ βροχή τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην Αθήνα, με την κακοκαιρία να είναι σε πλήρη εξέλιξη. Δυνατές μπόρες που εξελίχθηκαν κατά τόπους σε καταιγίδες έπληξαν την Αττική.…

Η θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού

Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 9 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη, στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο από 2 έως 15, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 3 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 14, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 14, στις Κυκλάδες από 9 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 8 έως 17 και στην Κρήτη από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ, όμως από το πρωί θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 έως 6 Μποφόρ και από το απόγευμα στα βόρεια 5 έως 7 Μποφόρ.

Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές και μετά το πρωί από νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι αυξημένες και κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές νεφώσεις από το πρωί, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Η νέα πρόγνωση από την ΕΜΥ για την κακοκαιρία

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα από την Παρασκευή (20/01) αγριεύει. Η ΕΜΥ προχώρησε σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού, το οποίο εκδόθηκε την Τετάρτη (19/01), και τίθεται σε ισχύ μέχρι και την Τρίτη (24/01).

Ειδικότερα, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ, για την Κυριακή (22/01), αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι και από το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Επίσης, τη Δευτέρα (23/01), ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο έως το βράδυ, από τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Η προοπτική για την Τρίτη (24/01) αναφέρει ότι πρόσκαιρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται πως θα εκδηλωθούν στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία.

Κακοκαιρία Live - Πού έχει τώρα βροχές και καταιγίδες

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κακοκαιρία, Άνοιξαν, - Πολύ, Αθήνα Live,kakokairia, anoixan, - poly, athina Live