Κακοκαιρία Daniel: Στους 9 οι νεκροί - Άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων

Ακόμα ένας άνθρωπος εντοπίστηκε νεκρός από την κακοκαιρία Daniel.Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των νεκρών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τα καταγεγραμμένα θύματα είναι πλέον 9. Σημειώνεται, ότι εκτός των καταγεγραμμένων θυμάτων από…

«Βυθίστηκε» η Θεσσαλία: Πάνω από 1200 σπίτια μέσα στο νερό - Μόνο στη Φαρκαδόνα έπεσαν 70

Συγκλονιστικά είναι όσα δήλωσε ο αντιδήμαρχος Φαρκαδόνας, ο οποίος έδωσε μια πρώτη εκτίμηση για το μέγεθος της τεράστιας καταστροφής που υπέστη η Θεσσαλία από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πάνω από 1200 σπίτια έχουν βουλιάξει στο νερό μετά τις σφοδρές πλημμύρες, ενώ μόνο στη Φαρκαδόνα «χάθηκαν» στα λασπόνερα τουλάχιστον 70.

Στην περιοχή λαμβάνουν χώρα απεγκλωβισμοί πολιτών με βάρκες ή και ελικόπτερα, αφού ολόκληροι οικισμοί «πνίγηκαν» με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να εγκλωβιστούν χωρίς καμία έξοδο διαφυγής.

Πανικός στη Λάρισα λόγω του Πηνειού - Εξαφανίστηκαν τα μπουκάλια νερό από τα σούπερ μάρκετ

Σε πανικό βρίσκονται οι πολίτες της Λάρισας Λάρισας μετά την εισχώρηση νερών σε συνοικίες της πόλης και της επικίνδυνης στάθμης του νερού στον Πηνείό, που πλέον ξεπερνά τα 9 μέτρα.

Πριν καν ηχήσει το 112, με μήνυμα που ζητούσε από τους κατοίκους του Αγίου Θωμά και της Γιάννουλης να απομακρυνθούν προς Φιλιππούπολη και Τύρναβο, Λάρισα, αντίστοιχα, αρκετοί κάτοικοι της πόλης ξεχύθηκαν στους δρόμους για να εφοδιαστούν με νερό.

{https://twitter.com/112Greece/status/1700103866652524925}

{https://twitter.com/112Greece/status/1700086446793642281}

Ήδη οι πρώτες εξάδες εμφιαλωμένου νερού εξαφανίστηκαν από τα σούπερ μάρκετ, όπως αναφέρει το Onlarissa.gr.

Ανατριχιαστική μαρτυρία από την Καρδίτσα: «Πρώτα θα πάρουν τους ζωντανούς και μετά τους νεκρούς»

Οι φόβοι για το τι «κρύβουν» τα λασπόνερα στη Θεσσαλία, έχουν αρχίσει να επιβεβαιώνονται από τις μαρτυρίες εγκλωβισμένων στον Παλαμά Καρδίτσας.

«Εδώ δίπλα, πέντε σπίτια παρακάτω, μία γιαγιά επιπλέει στο νερό μέσα στην κουζίνα. Είναι πνιγμένη. Έχουμε ενημερώσει τις αρχές. Μας είπαν πρώτα θα πάρουν τους ζωντανούς και μετά τους νεκρούς. Στην οικογένεια υπήρχαν μωράκια που έπρεπε να σωθούν. Η γιαγιά δεν πρόλαβε…» είπε έανας εξ αυτών στον ΣΚΑΪ.

Και συμπλήρωσε: «Τα ζώα περνάνε λες και είναι βάρκες. Πτώματα. Σπίτια γκρεμισμένα. Οι ζημιές είναι τεράστιες».

Νωρίτερα, μια εθελόντρια στην Καρδίτσα, η Ειρήνη Δήμου, είπε στο OPEN ότι είδε μέσα σε σπίτι ότι υπάρχει νεκρός.

Προς το παρόν, ο επίσημος αριθμός των αγνοουμένων είναι 6, όμως κανείς δεν έχει διαψεύσει ότι μιλάμε για δεκάδες αγνοούμενους.

Το πρωί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε στο ΣΚΑΪ πως κάποια από τα χωριά δεν είναι προσεγγίσιμα. «Είναι άνθρωποι που έχουν παραμείνει στα χωριά και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα υψηλότερα σημεία των σπιτιών τους και περιμένουν να τους παραλάβουν διασώστες».

Οι κάτοικοι βιώνουν εφιαλτικές στιγμές. Έχουν ξεμείνει από νερό, φαγητό, φάρμακα, ρεύμα και αντοχές.

«Ελάτε να μας δώσετε νερό και φαγητό» λένε απεγνωσμένοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα