Κακοκαιρία Daniel: Έκλεισε η σιδηροδρομική γραμμή «Λάρισα - Βόλος» - Τι λέει η Hellenic Train

«Αρρυθμίες» στα δρομολόγια των τρένων λόγω της κακοκαιρίας. «Το 11573 ακυρώνεται», λέει η Hellenic Train.Έκλεισε νωρίς το πρωί της Τρίτης (5/9) η σιδηροδρομική γραμμή «Λάρισα - Βόλος», λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχει φέρει η κακοκαιρία Daniel. Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της…

Τα δύσκολα όμως δεν πέρασαν για το νομό, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ενίσχυση των φαινομένων τις επόμενες ώρες.

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Μαγνησία από το βράδυ είναι χαρακτηριστική η φράση της ρεπόρτερ της ΕΡΤ,

Ελένης Ραυτοπούλου, η οποία ανέφερε πως από την κεραυνική δραστηριότητα «στη Μαγνησία και στις Σποράδες μοιάζει σαν να μην νύχτωσε ποτέ». «Είναι τέτοια η κεραυνική δραστηριότητα, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, από τις 12:00 -12:30 και έπειτα που πραγματικά έγινε η νύχτα μέρα», πρόσθεσε.

{https://www.youtube.com/watch?v=nZqFnLL6jiI}

Η βροχόπτωση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα να σταματήσει τα ξημερώματα η κίνηση στον περιφερειακό του Βόλου καθώς αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στο ύψος του Πανθεσσαλικού. Το νερό κάλυψε τον δρόμο ενώ κλήθηκε κλήθηκε η Πυροσβεστική για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των οδηγών.

Δεκάδες είναι και οι δρόμοι που πλημμύρισαν, με τους καταστηματάρχες να είναι από νωρίς στα μαγαζιά τους, με το φόβο της πλημμύρας.

Για αντλήσεις υδάτων κλήθηκε και τα μεσάνυχτα στον Βόλο και από το Πήλιο όπως και στη Νεάπολη.

Κρίσιμες ώρες και για το Νοσοκομείο του Βόλου καθώς νερό έχει εισχωρήσει στο μηχανοστάσιο. Η Πυροσβεστική έχει δώσει το βάρος της στο Νοσοκομείο ώστε να μην σημειωθεί βραχυκύκλωμα στο ηλεκτομηχανολογικό σύστημα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το TheNewspaper.gr οι δημόσιες υπηρεσίες στον Βόλο θα παραμείνουν κλειστές και οι υπάλληλοι δε θα μετακινηθούν υπό τον φόβο προβλημάτων. Κλειστά και τα σχολεία, με τους εκπαιδευτικούς να μην μεταβαίνουν στα σχολικά συγκροτήματα.

Έντονα ήταν τα φαινόμενα και στα νησιά, κυρίως σε Σκόπελο και Αλόννησο, όπου μεταξύ άλλων είχαν συνεχώς διακοπές ρεύματος. Ενώ και στο ανατολικό Πήλιο, μια περιοχή που δίνει υψηλά ύψη βροχής παραδοσιακά, χθες, πριν καν ξεκινήσει η έντονη βροχόπτωση ήταν ήδη στο 103 και πρώτοι στον σχετικό πίνακα πανελληνίως χωρίς να έχει βρέξει ιδιαίτερα.

Πάντως στην περιοχή, σύμφωνα με το magnesianews, έχουν σημειωθεί και διακοπές ρεύματος. Λόγω της διακοπής, δεν μπορούν να μεταδώσουν πρόγραμμα και ραδιοφωνικοί σταθμοί που εκπέμπουν απ΄την κορυφή του Πηλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κακοκαιρία Daniel, Έκλεισε, Λάρισα - Βόλος -, Hellenic Train,kakokairia Daniel, ekleise, larisa - volos -, Hellenic Train