Κακοκαιρία Daniel: Χείμαρροι έγιναν οι δρόμοι και στην καμένη Φυλή (Βίντεο)

Στόχος της κακοκαιρίας Daniel έγινε και η Φυλή, που πρόσφατα είχε έρθει αντιμέτωπη και με τις φλόγες στην Πάρνηθα.Αλώβητη από την κακοκαιρία Daniel δεν έμεινε και η περιοχή της Φυλής που στις 22 Αυγούστου βίωσε την πύρινη λαίλαπα από τη μεγάλη φωτιά, η οποία είχε ξεσπάσει στους πρόποδες…

Ραγδαίες καταιγίδες και κεραυνοί στην Αττική

Έντονες καταιγίδες καταγράφονται εδώ και λίγη ώρα σε αρκετές περιοχές της Αττικής, ανάμεσα στις οποίες και περιοχές των βορείων προαστίων, λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Πολλοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

μετατράπηκαν σε ποτάμια. Η κυκλοφορία στο κέντρο αλλά και σε πολλές περιοχές της Αττικής είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς οι καταιγίδες είναι έντονες, συνοδεύοντιαι από κεραυνούς και το νερό που έπεσε από τους ουρανούς είναι πολύ.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ, παροδικά έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν την Τετάρτη (06/09) και στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και στην Αττική (κυρίως στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα), καθώς επίσης στη Δυτική Κρήτη, στα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και στην Ήπειρο. Σε αυτές τις περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν προοδευτικά, αργά το βράδυ, και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Βασίλης Κικίλιας: «Άνοιξαν κυριολεκτικά οι ουρανοί»

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη (06/09), και είπε: «Η φράση άνοιξαν οι ουρανοί είναι κυριολεκτική. Η ένταση αυτής της κατάστασης για τα δεδομένα της χώρας μας, μας έχει βάλει σε μεγάλη πίεση. Οι Αρχές καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες. Έχουμε ιεραρχήσει τις προτεραιότητές μας για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Καταβάλλεται προσπάθεια αποκατάστασης κρίσιμων υποδομών που έχουν υποστεί ζημιές. Είχαμε αποστείλει έγκαιρα σχετική προειδοποίηση και οδηγίες στους δήμους. Έχουν πραγματοποιηθεί 552 αντλήσεις και έχουν σωθεί 417 συμπολίτες μας. Το 112 έχει στείλει 14 μηνύματα». Μάλιστα, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι το βράδυ της Πέμπτης (07/09), επηρεάζοντας ενδεχομένως ακόμα και τον νομό Αττικής.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών και να έχουν αυξημένη την προσοχή τους. Τέλος, ο ίδιος εξήγγειλε ότι ο Στρατός θα αποκαταστήσει άμεσα τη γέφυρα που κατέπεσε μεταξύ Καλών Νερών και Κορώπης στο Νότιο Πήλιο.

{https://youtu.be/X3VRPuCnmYA}

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κακοκαιρία Daniel, Χείμαρροι, Φυλή Βίντεο,kakokairia Daniel, cheimarroi, fyli vinteo