Και ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης θύμα του κορονοϊού

Η τελευταία ταινία της σειράς «Μπομπ Σφουγγαράκης: Επιχείρηση Διάσωσης», που θα έκανε πρεμιέρα στις αίθουσες στις αρχές Αυγούστου, θα αρχίσει να διατίθεται το επόμενο διάστημα από τις πλατφόρμες video streaming.

Η είδηση που έγινε γνωστή τη Δευτέρα προκάλεσε την έντονη αντίδραση των επιχειρηματιών κινηματογραφικών αιθουσών που απειλούν με αντίμετρα τα στούντιο εφόσον εκείνα συνεχίσουν την πρακτική της διάθεσης ταινιών απευθείας μέσω των υπηρεσιών video streaming.

Σύμφωνα

με το Variety, την αρχή έκανε η Universal Pictures, η οποία αποφάσισε τον Μάρτιο την διάθεση του πολυαναμενόμενου «Οι Ευχούληδες 2: Παγκόσμια Περιοδεία» μέσω υπηρεσιών streaming όπως οι Apple TV, Google Play και Amazon Prime Video. Τα καλά οικονομικά αποτελέσματα ενθάρρυναν και άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο κι έτσι τον Μάιο η Warner Bros. Ανακοίνωσε ότι το «Trolls» δεν θα βγει καθόλου στις αίθουσες και οι ανήλικοι fans θα μπορέσουν να το δουν από την ασφάλεια του σπιτιού τους.
Όμως, η απόφαση των Paramount και Nickelodeon να αρχίσουν την διάθεση του Μπομπ Σφουγγαράκης: Επιχείρηση Διάσωσης», του πρίκουελ της σειράς που ήταν προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στις Η.Π.Α. στις 7 Αυγούστου, μέσω video streaming φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Τώρα οι αιθουσάρχες -μιλάμε για τα μεγάλες παναμερικανικές αλυσίδες κινηματογραφικών αιθουσών που έχουν σημαντικό λόγο στην διανομή των ταινιών- απειλούν με εμπάργκο τις εταιρίες οι οποίες θα συνεχίσουν να διαθέτουν τις ταινίες τους απευθείας για προβολή στο σπίτι χωρίς να σέβονται το παραδοσιακό «παράθυρο» προβολής στα σινεμά.

Keywords
Τυχαία Θέματα