Καύσιμο για μεγάλες ανατιμήσεις από τη βενζίνη - Γολγοθάς το Πάσχα για τα νοικοκυριά

Τρόμος στην αγορά μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου. Πάσχα στο χωριό με τη βενζίνη να «καίει» την τσέπη.Η αιφνιδιαστική κίνηση του ΟΠΕΚ+ να μειώσει την παραγωγή του πετρελαίου προκαλεί «έμφραγμα» στις οικονομίες και στους τραπεζίτες κεντρικών τραπεζών,
εκτοξεύοντας μέσα σε λίγες ώρες τις τιμές του αργού πετρελαίου.…

Οι αυξήσεις, όμως, στην ενέργεια συμπαρασύρει και τις ανατιμήσεις στον τομέα των τροφίμων. Εάν δε, υπολογίσουμε και τις αυξήσεις που αγγίζουν το 20%, τις οποίες ετοιμάζουν 7 στους 10 προμηθευτές, μιλάμε για ένα εφιαλτικό κόστος ζωής. Ταυτόχρονα, απλησιάστα είναι ήδη τα πασχαλινά εδέσματα, με τα ελληνικά αμνοερίφια να κυμαίνονται μεταξύ των 13 με 14 ευρώ φέτος.

Ποια προϊόντα θα δουν αυξήσεις

Τα προϊόντα που αναμένονται να εκτοξευτούν το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με όσα είπε ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Σωματείου Logiustics Νεκτάριος Κανακαράκης στο Ράδιο Κρήτη, είναι τα αναψυκτικά τα οποία θα αυξηθούν κατά 7% περίπου, οι μπύρες που θα έχουν μία αύξηση της τάξεως του 3-6% και τα κρασιά στα οποία θα γίνει ανατίμηση 3 με 4%. Από τη λίστα των προϊόντων δεν λείπουν και τα καθαριστικά που αναμένεται να ανατιμηθούν κατά 3%, το επόμενο διάστημα.

Αυτό που πολύ πιθανό να είναι ακριβότερο είναι το κρέας που αποτελεί το βασικό συστατικό του πασχαλινού τραπεζιού και το οποίο, όπως εκτίμησε ο κ. Κανακαράκης, θα είναι ακριβότερο κατά 10%. Ακριβότερο όμως κατά 10 με 12% θα πωλείται και το τσουρέκι λόγω της μεγάλης αύξησης στην τιμή των πρώτων υλών.

Keywords
Τυχαία Θέματα