Κ. Μητσοτάκης: Καμία αλλαγή του εκλογικού νόμου - Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

«Κανένα μέτρο χωρίς μέτρημα» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, απαντώντας σε ερωτήσεις για το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες έκτακτες παροχές και επιδόματα.«Δεν θα υπάρχουν οριζόντια μέτρα, μόνο στοχευμένα στους ασθενέστερους», σημείωσε. Μίλησε για νέα σημαντική αύξηση στον κατώτατο μισθό από 1η Μαΐου
και αναγνώρισε ότι το 2% που δόθηκε ήταν χαμηλό.…

«Θα εξακολουθούμε να παρέχουμε αυτή την στήριξη για όσο καιρό διαρκεί αυτή η αναταραχή στην αγορά της ενέργειας που ελπίζουμε ότι θα είναι προσωρινή. Είδατε ότι ο υπουργός ανακοίνωσε τα μέτρα για τον Φεβρουάριο».

Όπως εξήγησε: «Θα με ρωτήσει κανείς γιατί πηγαίνουμε μήνα μήνα. Είναι τεχνικό το ζήτημα πρέπει κάθε μήνα να βλέπουμε ποιες είναι οι οριακές τιμές του συστήματος έτσι ώστε η επιδότησή μας να είναι στοχευμένη. Θα υπάρχει στήριξη και τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και ελπίζουμε πια ότι από την άνοιξη θα υπάρχει μια σημαντική αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας. Η πολιτική αυτής της κυβέρνησης είναι για μόνιμα μέτρα αλλά θα επιμείνω ότι η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και εφόσον - το τονίζω- εφόσον πάρουμε μέτρα δεν θα είναι οριζόντια, θα είναι στοχευμένα».

«Καμία αλλαγή του εκλογικού νόμου»

Κατόπιν σχετικής ερώτησης, ο πρωθυπουργός απάντησε μονολεκτικά στο εάν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, λέγοντας «καμία». «Έχουμε εκλογικό νόμο και με αυτόν θα πάμε σε εκλογές και πιστεύω ότι θα τις κερδίσουμε», υπογράμμισε.

«Εάν δε λύσουμε το θέμα της βίας τώρα δεν θα το λύσουμε ποτέ»

Μεταξύ άλλων για τα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας είπε ότι η κατάργηση του ιδιώνυμου επισημαίνοντας ότι δεν θα υπάρχουν αναστολές γι αυτούς που τιμωρούνται για αθλητική βία. Επσήμανε ότι οι οργανωμένοι οπαδοί θα μπαίνουν μόνο με εισιτήριο διαρκείας στις θύρες τους και στέλνει σαφή μηνύματα στις ΠΑΕ αλλά και στους οργανωμένους που αντιδρούν γιατί όπως λέει «αν δεν λύσουμε το θέμα της βίας τώρα δεν θα το λύσουμε ποτέ».

«Ανατρίχιασα, σοκαρίστηκα όπως και όλοι οι Έλληνες από αυτό το οποίο έγινε στη Θεσσαλονίκη. Εάν δε λύσουμε το θέμα της βίας τώρα δεν θα το λύσουμε ποτέ», τόνισε.

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας είπε ότι είμαστε σε καλό δρόμο αλλά δεν έχουμε τελειώσει ακόμη και ανέφερε ότι το Πάσχα τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. «Και βέβαια δεν μας ενδιαφέρει μόνο το Πάσχα. Φέτος η τουριστική περίοδος θα ξεκινήσει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Θα ξεκινήσει, πιστεύω, από τον Μάρτιο πολύ δυναμικά.

Πιστεύω ότι θα έχουμε μία εξαιρετική τουριστική χρονιά, όλες οι ενδείξεις αυτό καταδεικνύουν αυτή τη στιγμή και είναι πάρα πολύ σημαντικό, όπως το κάναμε και το 2020 και το 2021, να στείλουμε σαφή μηνύματα στους επισκέπτες οι οποίοι προτιμούν να έρθουν στην Ελλάδα, ότι θα έρθουν, θα βρουν μία χώρα ασφαλή με συγκεκριμένους κανόνες» είπε.

Σε ερώτηση για την επιθετικότητα της Τουρκίας ο πρωθυπουργός τόνισε «δεν έχω κανένα λόγο να μπω σε ένα παιχνίδι φραστικών αντιπαραθέσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Ενδεχομένως να αισθάνονται οι φίλοι μας από την άλλη μεριά του Αιγαίου ότι υπάρχει κάποια εσωτερική πίεση και θέλουν να αλλάξουν την ατζέντα από τα πολλά προβλήματα που έχει η τουρκική οικονομία».

«Αυτά τα οποία ακούμε τελευταία δεν είναι απλά ανυπόστατα. Είναι παντελώς παράλογα, νομικά και πολιτικά. Νομίζω ότι έχουν απαντηθεί με κάθε τρόπο και θα απαντιούνται σε όλα τα διεθνή fora. Από εκεί και πέρα η Ελλάδα έχει μια υποχρέωση να εξοπλίζεται λελογισμένα και να αποτελεί μια ισχυρή αποτρεπτική δύναμη» πρόσθεσε. Επιπλέον ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα