Ιταλία: Αυξάνονται οι θεραπευόμενοι - Περιορίζονται τα κρούσματα

Στην Ιταλία περιορίζονται τα κρούσματα του κορονοϊού και αυξάνονται τα άτομα που θεραπεύονται.

Στην Ιταλία αυξήθηκαν οι θεραπευόμενοι από τον κορονοϊό και περιορίστηκαν τα κρούσματα. Παρόλα αυτά τις τελευταίες 24 ώρες, έχασαν την ζωή τους 610 άνθρωποι, καταγράφηκαν 4.184 νέα κρούσματα και 1.979 ασθενείς ανάρρωσαν από τον ιό. Επίσης, μόνο χθες, το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 139.442 και είχαν χάσει την ζωή τους 17.669 άνθρωποι, ενώ 26.491 είχαν θεραπευθεί.

Μέχρι

στιγμής λοιπόν, 3.605 άτομα βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και συνολικά, 28.339 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Ακόμη, έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός για 64.873 ανθρώπους.

Παράλληλα, στην Λομβαρδία το κέντρο της πανδημίας στην Ιταλία, τα συνολικά περιστατικά είναι 54.802 και οι νεκροί 10.022. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 18.677 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.316. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 12.933, με 756 νεκρούς.

Οι εισαγωγές στη μονάδα εντατικής θεραπείας και στα νοσοκομεία, όμως, συνεχίζουν να μειώνονται σημαντικά ενώ παραμένει σε υψηλά επίπεδα ο αριθμός των θεραπευόμενων. Στα νοσοκομεία της Λομβαρδίας, τέλος, δεν παρατηρείται η ίδια, τεράστια πίεση που είχε δημιουργηθεί τις περασμένες εβδομάδες.

Συνέντευξη του Τζουζέπε Κόντε

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, έδωσε συνέντευξη στη Bild και τόνισε ότι η Ευρώπη μπορεί να διαλυθεί, λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

«Η Γερμανία δεν θα έχει κανένα όφελος εάν η Ευρώπη βυθιστεί στην ύφεση. Όλες οι χώρες θα υποστούν τις συνέπειες. Καμία χώρα δεν θα κερδίσει από την αδυναμία της Ευρώπης και έχουμε την μεγαλύτερη αδυναμία από την εποχή του πολέμου. Οι οικονομίες μας βρίσκονται ενώπιον μια σκληρής δοκιμασίας», σημείωσε μεταξύ άλλων στην συνέντευξη του.

Επίσης, ο Τζουζέπε Κόντε ζήτησε την χαλάρωση των κανόνων δημοσιονομικής πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

 

Keywords
Τυχαία Θέματα