ΗΠΑ: Έχασαν την δουλειά τους 1,5 εκατ εργαζόμενοι στην υγεία εν μέσω πανδημίας

Την ώρα που οι ΗΠΑ έχουν πληγεί περισσότερο από όλες τις χώρες στον κόσμο από την πανδημία, το λιγότερο 1,5 εκατ εργαζόμενοι στην υγεία έχασαν την δουλειά τους.

Στις ΗΠΑ 1,5 εκατ εργαζόμενοι στην υγεία έχασαν την δουλειά τους, παρά την πανδημία του κορονοϊού που σαρώνει την χώρα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον live χάρτη του Johns Hopkins

1.380.465 άνθρωποι στην Αμερική νοσούν και 83.249 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους. 

Παρόλα αυτά, από τον Μάρτιο μέχρι τώρα στον τομέα της υγείας στις ΗΠΑ, έχασαν την δουλειά τους, παραπάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι, ενώ περίπου οι 135.000 εργάζονταν σε νοσοκομεία. Ένας από τους λόγους λοιπόν, είναι ότι μειώθηκαν ιο εισαγωγές των ασθενών με COVID-19 και ότι οι εγχειρίσεις και οι μη επείγουσες εξετάσεις έχουν αναβληθεί στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας. Επίσης, χάρη στην καραντίνα μειώθηκαν τα τροχαία ατυχήματα, ενώ ταυτόχρονα πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από χρόνια νοσήματα αποφεύγουν τα νοσοκομεία, επειδή φοβούνται μήπως μολυνθούν από τον νέο κορονοϊό.

Στη Νέα Υόρκη γιατροί και υγειονομικοί υπάλληλοι κάθε ειδικότητας επιστρατεύτηκαν για να διαχειριστούν το τσουνάμι των ασθενών με κορονοϊό. Σε άλλες περιοχές όμως, που δεν επλήγησαν τόσο από την πανδημία, τα νοσοκομεία βρέθηκαν με άδειες κλίνες.

Στο Μαϊάμι, τα επείγοντα ενός παιδιατρικού νοσοκομείου υποδέχονται πλέον γύρω στα 100 παιδιά την ημέρα – δηλαδή τους μισούς ασθενείς απ’ ότι συνήθως. Στις αρχές Απριλίου σταμάτησε να απασχολεί τις έκτακτες νοσοκόμες, όπως την Ντέινα Τζέιμς, 40 ετών, η οποία εργαζόταν εκεί δύο ημέρες την εβδομάδα. «Στη νότια Φλόριντα δεν υπάρχουν αρκετοί ασθενείς, το νοσοκομείο δεν έχει τα μέσα να πληρώνει όλο το προσωπικό το οποίο δεν έχει τίποτα να κάνει. Είναι θλιβερό, αυτό ήταν το επάγγελμά μου, η καριέρα μου επί 17 χρόνια», αφηγήθηκε η νοσηλεύτρια στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Επίσης, στην Ουάσινγκτον, τον Μάρτιο, οι εγχειρίσεις στα γόνατα και τους γοφούς, οι μη επείγουσες εκτομές της σκωληκοειδούς απόφυσης, ακόμη και οι ακτινογραφίες αναβλήθηκαν επ’ αόριστον. Δεν υπήρξε όμως, κορύφωση τέτοια που να απαιτεί τη γενική κινητοποίηση όλου του υγειονομικού προσωπικού.

«Ο Covid κατέστησε τη δουλειά μου άχρηστη», δήλωσε μια 34χρονη νοσηλεύτρια η οποία ειδικεύεται στην προεγχειριτική και τη μετεγχειριτική φροντίδα. «Δεν κάναμε μη επείγοντα χειρουργεία επί δύο μήνες, ενώ αυτή ήταν η βασική πηγή εσόδων της υπηρεσίας μας», εξήγησε στη συνέχεια.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα