ΗΠΑ: Διχασμένη η κοινή γνώμη για την αθώωση Τραμπ

ΗΠΑ: Το 43% των Αμερικανών εγκρίνει την αθώωση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη δίκη του στη Γερουσία, το 41% διαφωνεί, το 17% είναι αναποφάσιστο 

Οι Αμερικανοί διχάζονται για την απόφαση της Γερουσίας να αθωώσει τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στη δίκη του για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της καλής λειτουργίας του Κογκρέσου.

Συγκεκριμένα, δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos και του πρακτορείου ειδήσεων Reuters

διενεργήθηκε σε εθνικό επίπεδο και κατέδειξε ότι το 43% των ενηλίκων στις ΗΠΑ τάσσεται υπέρ της απόφασης της Γερουσίας να αθωώσει τον Τραμπ και να τον διατηρήσει στην προεδρία. Το 41% των ερωτηθέντων εναντιώνεται στην αθώωση του μεγιστάνα των ακινήτων, ενώ το 17% απάντησε ότι είναι αναποφάσιστο.

Ωστόσο, το 48% του δείγματος κρίνει ότι ο Τραμπ «πιθανόν είναι ένοχος» για όσα του πρόσαψαν οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων, που τον παρέπεμψαν σε δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσης και απλά «η Γερουσία τον προστατεύει», ενώ το 39% συμφώνησε με τη θέση ότι «πιθανόν είναι αθώος» και «η Γερουσία έλαβε τη σωστή απόφαση να τον αθωώσει».

Τα αποτελέσματα μοιάζουν να υποδεικνύουν πως μέρος του δείγματος έχει πειστεί από το επιχείρημα των Ρεπουμπλικάνων πως ακόμη κι αν ο Τραμπ έκανε κάτι ανάρμοστο, δεν ήταν τέτοιας τάξεως που να καθιστά δικαιολογημένη την καθαίρεσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ, Διχασμένη, Τραμπ,ipa, dichasmeni, trab