Ίμια: 10λεπτο «κυνηγητό» γύρω από τις νησίδες με σκάφη Λιμενικού και Τουρκικής Ακτοφυλακής

Σκάφη Ελλάδας και Τουρκίας, πλησίασαν το ένα το άλλο σε απόσταση «αναπνοής» κατά τη διάρκεια ενός «κυνηγητού» γύρω από τις νησίδες των Ιμίων.Ένταση στα Ίμια το μεσημέρι της Παρασκευής (15/3) με τα σκάφη του Λιμενικού - Ελληνική Ακτοφυλακή και της τουρκικής ακτοφυλακής να έρχονται πολύ κοντά. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τα δυο…

Προετοιμάζεται συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Τι συζητούν Ελλάδα
και Τουρκία

Άλλωστε, αυτή την περίοδο και οι δύο χώρες επιχειρούν να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους ενόψει της προετοιμασίας της συνάντησης Ερντογάν - Μητσοτάκη στην Άγκυρα.

Οι υφυπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, και ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ, συναντήθηκαν τη Δευτέρα (11/03) για περίπου δύο ώρες στην Άγκυρα.

Ήταν η δεύτερη συνάντηση του πολιτικού διαλόγου που συμφωνήθηκε να διεξαχθεί μεταξύ των δύο χωρών, παράλληλα με τη θετική ατζέντα, των λεγόμενων θεμάτων «χαμηλής πολιτικής» και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Μεταξύ άλλων, έγινε η καταγραφή των θέσεων των δύο πλευρών. Η ατζέντα περιελάμβανε και τα δύσκολα πολιτικά θέματα δηλαδή την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και την ΑΟΖ. Στη συνέχεια, οι δύο υφυπουργοί πρόκειται να ενημερώσουν τους ηγέτες των δύο χωρών, Κυριάκο Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντίστοιχα, οι οποίοι εκτός απροόπτου θα συναντηθούν στις αρχές Μαΐου, ενώ θα έχουν προηγηθεί τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης εντός του Απριλίου μεταξύ των δύο πλευρών σε τεχνικό επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα