Ηλιόπουλος για Λιάγκα: Η σεξουαλική παρενόχληση δεν προσφέρεται για αστεία

«Η σεξουαλική παρενόχληση δεν έχει "πλάκα"» τονίζει ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Νάσος Ηλιόπουλος, με ανάρτησή του στο facebook

«Η σεξουαλική παρενόχληση δεν έχει "πλάκα" ούτε προσφέρεται για να κάνουμε αστεία» δήλωσε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στο περιστατικό με το οποίο βρέθηκε αντιμέτωπη φοιτήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), εντός της βιβλιοθήκης του ιδρύματος.

Όπως σημείωσε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «αυτό που συνέβη στην βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου πανεπιστήμιου δεν είναι καθόλου αστείο. Είναι μια θλιβερή υπενθύμιση του πόση δουλειά έχουμε να κάνουμε ως κοινωνία απέναντι σε σεξιστικές πρακτικές και αντιλήψεις. Ο δημόσιος λόγος δεν μπορεί να αντιμετωπίζει με όρους αστείου ή να κανονικοποιεί τέτοιες συμπεριφορές. Όσοι και όσες μάλιστα έχουν και μια παραπάνω θέση ευθύνης φέρουν ακόμα μεγαλύτερο βάρος στην ανάγκη καταδίκης και απομόνωσης τέτοιων πρακτικών».

{https://www.facebook.com/iliopoulosnasos/posts/2500574116889595}

Υπενθυμίζεται πως το πάνελ της εκπομπής του Γ. Λιάγκα έκανε αναπαράσταση του συμβάντος με τον φοιτητή που εκσπερμάτισε στην πλάτη φοιτήτριας στο ΑΠΘ.

Η εκπομπή και, όσοι συμμετείχαν στην απόπειρα διακωμώδησης του περιστατικού σεξουαλικής παρενόχλησης, επικρίθηκαν με σφοδρότητα από δεκάδες χρήστες των social media, με αποτέλεσμα το εν λόγω πάνελ να επανέλθει στο ζήτημα σήμερα, ζητώντας συγνώμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα