Ηφαίστειο Κολούμπο: «Είναι πολύ ενεργό» - Επιστήμονας μιλά για «ανοιχτές πιθανότητες» έκρηξης

Το τρισδιάστατο διάγραμμα του υποθαλάσσιου ηφαιστείου βορειοανατολικά της Σαντορίνης. Τι είχε γίνει το 1650 αμέσως μετά την τελευταία έκρηξη του «Κολούμπο».Κάτι παραπάνω από 370 χρόνια πέρασαν από την πρώτη -και τελευταία έως σήμερα- υποθαλάσσια έκρηξη του ηφαιστείου «Κολούμπο» βορειοανατολικά της Σαντορίνης και οι επιστήμονες δεν έχουν σταματήσει να το μελετούν…

«Το χρώμα του νερού είχε αλλάξει και το νερό
έβραζε»

Η έκρηξη ήταν ορατή στη Σαντορίνη για αρκετές εβδομάδες.

Τον Σεπτέμβριο του 1650 οι άνθρωποι ανέφεραν ότι το χρώμα του νερού είχε αλλάξει και το νερό έβραζε. Περίπου επτά χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σαντορίνης ένα υποθαλάσσιο ηφαίστειο είχε αναδυθεί από τη θάλασσα και άρχισε να εκτοξεύει πυρακτωμένους βράχους. Σύννεφα καπνού σκοτείνιαζαν τον ουρανό και μπορούσαν να παρατηρηθούν φωτιές και αστραπές.

Στη συνέχεια, το νερό υποχώρησε ξαφνικά για να ορμήσει προς την ακτογραμμή λίγα λεπτά αργότερα «χτυπώντας» την με κύματα ύψους έως και 20 μέτρων.

Ένας τεράστιος κρότος ακούστηκε σε απόσταση άνω των 100 χιλιομέτρων, ελαφρόπετρα και τέφρα έπεσαν στα γύρω νησιά και ένα θανατηφόρο σύννεφο δηλητηριωδών αερίων στοίχισε τη ζωή σε αρκετούς ανθρώπους στη Σαντορίνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηφαίστειο Κολούμπο, Είναι, - Επιστήμονας,ifaisteio koloubo, einai, - epistimonas