Ιερά Σύνοδος για κορονοϊό: Προσευχή για να νικήσουμε τον θάνατο
Με εγκύκλιό της η Ιερά Σύνοδος ζητά από όλες τις Μητροπόλεις, για την καταπολέμηση του κορονοϊού, προσευχή αλλά και να πλένουμε τα χέρια μας τακτικά.
H Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για τον κορονοϊό. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό τηλεφωνική επικοινωνία ανέφερε ότι, όπως πάντοτε, η Εκκλησία της Ελλάδος στέκεται στο πλευρό της Ελληνικής Πολιτείας και θα Την συνδράμει με όλες Της τις δυνάμεις και τα μέσα σε κάθε ζήτημα που αφορά στον Ελληνικό Λαό.
Κατόπιν τούτων, η Ιερά Σύνοδος, με Εγκύκλιο Σημείωμα το οποίον ήδη απεστάλη προς τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, επεσήμανε την συμβολή της Εκκλησίας στην προσπάθεια για την πρόληψη της νόσου, την οποία προκαλεί ο νέος κοροναϊός, ζητώντας τα εξής:
1) Να εντείνουμε όλοι τις προσευχές μας προς τον Νικητή της φθοράς και του θανάτου Κύριο Ιησού Χριστό, ώστε να διαφυλάξει υγιή και ακεραία την κληρονομία Του.
2) Οι ειδικοί επιστήμονες, τόσο της Πατρίδος μας όσο και του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού και ότι η μεγαλύτερη πλειοψηφία όσων νοσήσουν, απλώς θα παρουσιάσει συμπτώματα, τα οποία ομοιάζουν προς την γρίπη. Ως εκ τούτου, ακολουθούμε μόνο τις επίσημες ενημερώσεις και το τι μας συστήνουν οι επιστήμονες.
3) Ως προς την πρόληψη του ιού, οφείλουμε: α) Να πλένουμε τα χέρια μας τακτικά. β) Να χρησιμοποιούμε αντισηπτικά με οινόπνευμα. γ) Εάν έχουμε βήχα ή πυρετό να επικοινωνούμε τηλεφωνικά με τον ιατρό μας και όχι να μεταβαίνουμε στο ιατρείο ή στο νοσοκομείο αμέσως. δ) Να τηρούμε απόσταση από όποιον παρουσιάζει συμπτώματα. ε) Να καθαρίζουμε τις επιφάνειες και να αερίζουμε καλά τα σπίτια, τους χώρους εργασίας και τους Ιερούς Ναούς. στ) Όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα ασθενείας, ας αποφύγουν προσωρινώς τους χώρους μαζικής συναθροίσεως καθώς και τους ασπασμούς και εναγκαλισμούς, χάριν της προστασίας της υγείας των αδελφών του Χριστού.
4) Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται για όσους συνανθρώπους μας ανήκουν στις υγειονομικώς ευπαθείς ομάδες, πάσχοντες από αναπνευστικά προβλήματα ή σακχαρώδη διαβήτη ή καρδιαγγειακά νοσήματα, οι οποίοι οφείλουν να επιδείξουν πολύ μεγαλύτερη προσοχή ώστε να μη νοσήσουν. Καλό είναι να αποφεύγουν την έξοδο από την οικία τους εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί στην σχολαστική υγιεινή και καθαριότητα και, εάν υπάρχουν κάποιοι που φροντίζουν τους ασθενείς, αυτοί να φορούν μάσκα.
Τέλος, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος επισημαίνει ότι όλοι μας δεν πρέπει να λησμονούμε ότι κάθε δυσκολία, ακόμα και η νόσος, μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία συνοχής και να φέρει στην επιφάνεια την θετική πλευρά των ανθρωπίνων σχέσεων, η οποία δύναται να εκφραστεί με γενναιότητα, ηρεμία και αλληλεγγύη. Όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί καλούμαστε να παραδοθούμε στο θέλημα του Θεού, γνωρίζοντας πως η θεοπρεπής και αξιοπρεπής αντιμετώπιση της ασθένειας, συνιστά μετοχή του ανθρώπου στο μαρτύριο της συνειδήσεως και θυσία ευώδη ενώπιον του Θεού, ενώ και η ουσιαστική βοήθεια και συνεργασία στην μη εξάπλωση της ασθενείας, μάς οδηγεί στην πραγμάτωση της διακονικής αγάπης.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Απίστευτο περιστατικό: Ασθενής με κορονοϊό βγαίνει από το νοσοκομείο ...και κάνει δηλώσεις
- ΣΟΚ: Συνελήφθη ο γιος γνωστής τηλεοπτικής μαγείρισσας (pics)
- Η διευθύντρια του νοσοκομείου με δάκρυα στα μάτια ανακοίνωσε την αιτία θανάτου του 11χρονου μαθητή στον Βόλο
- Άρχισαν τα επεισόδια με πρόσφυγες στα σύνορα -Συναγερμός στην κυβέρνηση, ενεργοποιεί δραστικά μέτρα
- Διαβάστε και θαυμάστε τη δήλωση Παπαδημούλη για τον κορωνοϊό!
- Χαμός σε πτήση: Γέμισε η καμπίνα αίμα – Σκηνές τρόμου (pics)
- Κορωνοϊός: Συστάσεις από τους Έλληνες Λοιμωξιολόγους ενόψει πιθανής εκτεταμένης διασποράς
- «Η Αγγελική Νικολούλη μου χρωστάει τη ζωή της»
- Συναγερμός με 32χρονο που μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο Ναυπλίου – Έπασχε από πυώδη εγκεφαλίτιδα
- Προσφυγικό: 120.000 κινούνται προς την Ελλάδα - Ενισχύεται η φύλαξη των σύνορων
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iEidiseis
- Κορονοϊός στην Ελλάδα: Το... ευρηματικό μέτρο προστασίας ενός φούρναρη από την Κοζάνη
- H σιγουριά του Χρυσοχοΐδη και τα βίντεο που τον διαψεύδουν
- Κορονοϊός: Συναγερμός από τον ΠΟΥ ⎯ Σε πολύ «υψηλό επίπεδο» η απειλή
- Προσλήψεις στην υπηρεσία Ασύλου ανακοίνωσε το υπουργείο Μετανάστευσης
- Κορονοϊός: Η θεία κοινωνία με κουταλάκι από το σπίτι
- Κορονοϊός στην Αθήνα: Αρνητικό το τεστ του παιδιού της 40χρονης
- Κορονοϊός: Ισχυρές πιέσεις στο χρηματιστήριο Αθηνών
- Κορονοϊός στην Ελλάδα: Τι πρέπει να κάνετε εάν ήρθατε σε επαφή με κρούσμα

- Τελευταία Νέα iEidiseis
- Κορονοϊός: Η θεία κοινωνία με κουταλάκι από το σπίτι
- Προσλήψεις στην υπηρεσία Ασύλου ανακοίνωσε το υπουργείο Μετανάστευσης
- Κορονοϊός: Συναγερμός από τον ΠΟΥ ⎯ Σε πολύ «υψηλό επίπεδο» η απειλή
- Κορονοϊός στην Αθήνα: Αρνητικό το τεστ του παιδιού της 40χρονης
- Κορονοϊός: Ισχυρές πιέσεις στο χρηματιστήριο Αθηνών
- Κορονοϊός στην Ελλάδα: Τι πρέπει να κάνετε εάν ήρθατε σε επαφή με κρούσμα
- H σιγουριά του Χρυσοχοΐδη και τα βίντεο που τον διαψεύδουν
- Κορονοϊός στην Ελλάδα: Το... ευρηματικό μέτρο προστασίας ενός φούρναρη από την Κοζάνη
- ΣΥΡΙΖΑ: Μητσοτάκης – Χρυσοχοΐδης σφυρίζουν αδιάφορα για το φιάσκο με τα ΜΑΤ σε ρόλο χούλιγκανς
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Δυο συνεντεύξεις της Άλκης Ζέη στον Παναγιώτη Σκορδά
- Βουλγαρία – Προσφυγικό : Ενισχύει το στρατό στα σύνορα με την Τουρκία
- Δημήτρης Μελισσανίδης: Ο επικήδειος του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ για τον Κώστα Βουτσά
- Κόμπι Μπράιαντ: Το τελευταίο δώρο στην σύζυγο του είναι αυτό που θα ήθελε κάθε γυναίκα
- H Δήμητρα Παπαδοπούλου στο NEGA TALK
- Κορονοϊός - Ιταλία: Στους 21 οι νεκροί, 800 τα κρούσματα
- Ερντογάν σε Τραμπ: Θα εκκαθαρίσω τον στρατό της Συρίας στην Ιντλίμπ
- Η Omega πρόσθεσε δύο νέα εκπληκτικά ρολόγια στην σειρά Seamaster Aqua Terra
- Υπόθεση Novartis: Παρέμβαση εισαγγελέα για την διαρροή εγγράφων του FBI