Ηχητικό ντοκουμέντο: Η στιγμή που το Euroferry Olympia φλέγεται και εκπέμπει «mayday»

Η δραματική έκκληση του καπετάνιου κατά τη διάρκεια που το πλοίο «Euroferry Olympia» έχει παραδοθεί στις φλόγες και ζητά βοήθεια.Λίγη ώρα μετά την παράδοση στη φωτιά «Euroferry Olympia», ανοιχτά της Ερεικούσας, είδε το φως της δημοσιότητας το ηχητικό όπου ακούγεται το σήμα κινδύνου «mayday – mayday» από τον καπετάνιο…

Φόβοι για αγνοούμενους στο πλοίο - Σε εξέλιξη το θρίλερ

Διαφορά δύο ατόμων στους επιβαίνοντες προκύπτει από τις ανακοινώσεις του υπουργείου Ναυτιλίας και του καπετάνιο του πλοίο «Euroferry Olympia»

που έπιασε φωτιά λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Η τελική καταμέτρηση θα γίνει στην Κέρκυρα όπου θα αρχίσουν να φτάνουν όσοι αποβιβάστηκαν.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον πέντε αγνοούμενους, ενώ εκφράζονται φόβοι για μεγαλύτερο αριθμό από ανθρώπους που βρίσκονται στο σημείο και επιχειρούν. Το OPEN κάνει λόγο για 11 άτομα που αγνοούνται.

Γίνεται δε λόγος για ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στο γκαράζ από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά και είναι κρίσιμο σημείο.

Στην επίσημη ενημέρωση που έκανε πριν από λίγο το υπουργείο Ναυτιλίας τονίστηκε ότι στο φλεγόμενο πλοίο επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα -σύνολο 190- ενώ ο καπετάνιος μιλά για 288 επιβαίνοντες.

Σε εξέλιξη η επιχείρηση

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς των επιβαινόντων του πλοίου βρίσκεται σε εξέλιξη. Όπως δήλωσε ο αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Λαγκαδιανός, στο σημείο βρίσκονται ήδη τέσσερα περιπολικά σκάφη του λιμενικού ένα σκάφος της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, δύο παραπλέοντα πλοία, δύο ιδιωτικά σκάφη, ένα ελικόπτερο του λιμενικού , δύο ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας καθώς και ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, ενώ αναμένεται να καταπλεύσει και η φρεγάτα «Ύδρα». Τόνισε ότι στην περιοχή σπεύδουν δύο ρυμουλκά σκάφη, ρυμουλκό/ πυροσβεστικό καθώς και αντιρρυπαντικό σκάφος του λιμενικού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε παραπλέοντα πλοία και σκάφη, έχουν αποβιβαστεί έως αυτή τη στιγμή 278 επιβαίνοντες του επιβατηγού οχηματαγωγού.

Ένα άτομο από τους επιβαίνοντες του πλοίου που παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηχητικό -, Euroferry Olympia,ichitiko -, Euroferry Olympia