Η πρώτη αντίδραση του Κρεμλίνου μετά το «ναι» της Τουρκίας στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Τι απαντά η Μόσχα στην δρομολόγηση της ένταξης της Σουηδίας στο NATO - Σκληρή απάντηση από Πεσκόφ και Λαβρόφ.Μετά το «πράσινο φως» που άναψε η Τουρκία για την ένταξη της Σουηδίας στο NATO, ήρθε και η πρώτη αντίδραση της Ρωσίας. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι…

Λαβρόφ: Η Μόσχα γνωρίζει ποια μέτρα πρέπει να λάβει για να διασφαλίσει την ασφάλειά της

«Η Μόσχα γνωρίζει ποια μέτρα πρέπει να λάβει για να διασφαλίσει την

ασφάλειά της μετά την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε με τη σειρά του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Σίγουρα θα βγάλουμε συμπεράσματα ανάλογα με το πόσο γρήγορα και εκτενώς θα χρησιμοποιήσει το ΝΑΤΟ το έδαφος της Φινλανδίας και της Σουηδίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό θα γίνει καθώς τόσο το Ελσίνκι όσο και η Στοκχόλμη συζητούν ήδη μια ποικιλία θεμάτων με τις Ηνωμένες Πολιτείες που σχετίζονται με την ανάπτυξη της υποδομής της συμμαχίας ακριβώς στα ρωσικά σύνορα με τη Φινλανδία και πολύ κοντά στα σύνορά μας με τη Σουηδία», επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου.

«Όλα τα νόμιμα συμφέροντα ασφαλείας της Ρωσίας θα προστατεύονται. Τα απαραίτητα μέτρα [θα ληφθούν], γνωρίζουμε ποια πρέπει να είναι αυτά τα μέτρα και πώς να τα εφαρμόσουμε», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

«Ήταν εκπληκτικό το πόσο γρήγορα τόσο η Φινλανδία όσο και η Σουηδία εγκατέλειψαν το ουδέτερο καθεστώς τους και τα πλεονεκτήματα που τους παρείχε για δεκαετίες, διασφαλίζοντας τον σχετικά ανεξάρτητο ρόλο τους, καθώς και τη φήμη και την εξουσία τους τόσο στην Ευρώπη όσο και στη διεθνή σκηνή», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, οι δύο χώρες παραιτήθηκαν από τα οφέλη που είχαν από τους ειδικούς εμπορικούς, οικονομικούς, επενδυτικούς και άλλους δεσμούς τους με τη Ρωσία. «Όλα τα εθνικά συμφέροντα του φινλανδικού και του σουηδικού κράτους θυσιάστηκαν στην ανάγκη να ενωθεί η Δύση στον αγώνα ενάντια στη Ρωσία, στη συγκεκριμένη περίπτωση», τόνισε ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ρωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρεμλίνου, Τουρκίας, Σουηδίας, ΝΑΤΟ,kremlinou, tourkias, souidias, nato