Η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

Η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου σκηνοθετεί τον «Αμλετ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε μια παραγωγή που ανοίγει και πάλι το «Αμφι-Θέατρο» του Σπύρου Ευαγγελάτου. Στον κεντρικό ρόλο βρίσκεται ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος. Παίζουν ακόμη: Νίκος Ψαρράς, Αννα Μάσχα, Δημήτρης Παπανικολάου

κ.ά. Στις 8 μ.μ. Αγγ. Χατζημιχάλη 15, Πλάκα.

Η «Νανά» του Εμίλ Ζολά ανεβαίνει στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα» σε σκηνοθεσία Ανδρονίκης Αβδελιώτη. Στις 8 μ.μ. Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια.

Η οπτικοακουστική εγκατάσταση «Εντεκα ιστορίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα» παρουσιάζεται στο Flux Laboratory. Στις 7 μ.μ. Αγγελου Γέροντα 12.

Παρουσίαση του βιβλίου της Καρολίνας Μέρμηγκα «Κάτι κρυφό μυστήριο» (εκδ. Μελάνι) γίνεται σήμερα με ομιλητές τον ιστορικό Στέφανο Καβαλλιεράκη και τον δημοσιογράφο Ηλία Κανέλλη. Στις 7 μ.μ. Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, Παπαρρηγοπούλου 5- 7, πλ. Κλαυθμώνος.

Παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Καλφάτη «Μια ηλιαχτίδα σε πέτρινους κήπους. Τα χρόνια του εγκλεισμού 1966-1974» (εκδ. Θεμέλιο), με έξι έργα του Γιάννη Ψυχοπαίδη. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι Αλέξης Ζήρας, Δημήτρης Καπογιάννης, Δημήτρης Πλουμπίδης, Μιχάλης Σπουρδαλάκης. Στις 7.30 μ.μ. Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο.

Παρουσίαση του βιβλίου του Θέμη Πάνου «Παραθερισταί με ελαφρά αισθήματα» (εκδ. Αγρα) και συζήτηση με τους Σπύρο Γιανναρά και Γιάννη Ξανθούλη. Αποσπάσματα του βιβλίου διαβάζει ο συγγραφέας και ηθοποιός. Στις 9 μ.μ. Καφέ Παρασκήνιο, Καλλιδρομίου 68, Εξάρχεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα