Η κακοκαιρία Ciarán φτάνει Ελλάδα: Νέα καιρικά δεδομένα - Τι περιμένουμε το Σάββατο στην Αθήνα

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ για την επερχόμενη κακοκαιρία που θα χτυπήσει σε λίγες ώρες. Πότε ξεκινούν οι καταιγίδες.Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα της Παρασκευής (3/11), όπως επιβεβαιώνει το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που επικαιροποίησε η ΕΜΥ σήμερα, συμπεριλαμβάνοντας τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για την επερχόμενη
κακοκαιρία.…

Το Σάββατο είναι η ημέρα που το κύμα θα μεταφερθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το μέτωπο θα τη διασχίσει τη χώρα,κινούμενο προς τα ανατολικά. Έτσι, μέχρι τις μεσημεριανές ώρες βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Τον μεγαλύτερο όγκο νερού θα τον δεχτεί η Ήπειρος, ωστόσο ισχυρά θα είναι τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας, με το επεισόδιο βροχόπτωσης να κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ Σημαντική).

Χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Τι περιμένουμε το Σάββατο στην Αθήνα

Αναφορικά με την Αττική, το meteo αναφέρει πως θα σημειωθούν παροδικές καταιγίδες σε όλο τον νομό, αλλά και στην πόλη της Αθήνας.

Σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 7-8 μποφόρ, συνοδεία υψηλού κυματισμού, άνω των 4 μέτρων. Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ciarán, Ελλάδα, Σάββατο, Αθήνα,Ciarán, ellada, savvato, athina