Η (ελληνική) Δικαιοσύνη στο εδώλιο: Τα μηνύματα των ευρωπαϊκών θεσμών και η «βεντέτα» του Αρείου Πάγου

Καταλυτική για την αντίδραση της Ευρωπαίας Εισαγγελέα και του Επιτρόπου Δικαιοσύνης η συγκάλυψη στα Τέμπη.Πρωτοφανές «σχίσμα» Ελλάδας - Ευρώπης στα ζητήματα απονομής Δικαιοσύνης με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη. Τα μηνύματα των ευρωπαϊκών θεσμών είναι σκληρά, αρχής γενομένης από την Ευρωπαία Εισαγγελέα για την…

Έκπληκτα φάνηκαν να είναι τα πρόσωπα των ευρωβουλευτών άλλων χωρών όταν ο φωτογραφικός φακός τους συνέλαβε να παρακολουθούν με απορία τους Έλληνες συναδέλφους τους να υποστηρίζουν το αίτημα των οικογενειών των

θυμάτων των Τεμπών.

Να παραμείνει ανοιχτό το θέμα της τραγωδίας των Τεμπών αλλά και να διερευνηθούν από τις Επιτροπές Δικαιοσύνης και Μεταφορών τρία θέματα:

Το κράτος δικαίου, η προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών και η ασφάλεια των συγκοινωνιών.

Μάλιστα για αυτά ζητήθηκε και η γραπτή γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αποπομπή της Ευρωπαίας Εισαγγελέα ζητά ο Γεωργιάδης

Την ίδια ώρα, κατά μέτωπο επίθεση εναντίον της Ευρωπαίας εισαγγελέα, Λάουρα Κοβέσι, εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε απαράδεκτη την παρέμβασή της, τονίζοντας πως πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες για την αμφισβήτηση της θέσης της.

«Όσον αφορά την παρέμβαση της Ευρωπαίας εισαγγελέως όμως, που είπε να αλλάξει το Σύνταγμα, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ την επέμβαση της παντελώς απαράδεκτη, πέραν παντός ορίου θεσμικού ρόλου που έχει. Εγώ δηλαδή δεν σας κρύβω ότι αν υπάρχει διαδικασία, ακόμα και να αμφισβητήσουμε τη θέση της, θα πρέπει να το κάνουμε», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ και συνέχισε:

«Είναι απαράδεκτο αυτό που έκανε και ελπίζω να υπάρχουν θεσμοί στις Βρυξέλλες να την τιμωρήσουν γι’ αυτό. Στις Βρυξέλλες, τα κράτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένουν ανεξάρτητα κυρίαρχα κράτη και δεν δεχόμαστε κομισάριους ή δερβέναγες για να μας πουν τι θα κάνουμε στη χώρα μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα