Η χορωδία του Κόκκινου Στρατού τιμά την Ελλάδα με Μίκη Θεοδωράκη!

Με Μίκη Θεοδωράκη τιμά την Ελλάδα η γνωστή χορωδία του Κόκκινου Στρατού.

Η χορωδία του Κόκκινου Στρατού με το τραγούδι «Όταν σφίγγουν το χέρι» του Μίκη Θεοδωράκη τιμά την Ελλάδα. Μάλιστα, σε μια χειρονομία δύναμης και αλληλεγγύης η διάσημη Χορωδία του Κόκκινου Στρατού, στέλνει «μήνυμα συμπαράστασης στον περήφανο

Ελληνικό λαό που στάθηκε τόσο καλά απέναντι στην πανδημία».

Επιπλέον, το μήνυμα αφορά «ιδιαίτερα στους μαχητές της πρώτης γραμμής, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές», όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους. Έτσι, τραγουδούν στα ελληνικά το τραγούδι «Όταν σφίγγουν το χέρι» σε μια μοναδική ερμηνεία.

Λίγα λόγια την Χορωδία

Η Χορωδία του Κόκκινου Στρατού είναι επίσημη χορωδία των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και ιδρύθηκε κατά τη σοβιετική εποχή, και συγκεκριμένα το 1926 στη Μόσχα.

Έχει τραγουδήσει τόσο στη Ρωσία, όσο και σε πόλεις σε όλο τον κόσμο, με ρεπερτόριο ρωσικών δημοτικών τραγουδιών, ύμνων, αριών της όπερας και ελαφρών τραγουδιών. Μετά από πολλά ταξίδια σε όλη τη Σοβιετική Ένωση, από τον αρκτικό βορρά μέχρι τις ερήμους του Τατζικιστάν, η χορωδία τραγούδησε στη Διεθνή Έκθεση των Παρισίων το 1937, όπου κέρδισε το «Μέγα Βραβείο», την ύψιστη διάκριση της κριτικής επιτροπής.

Μάλιστα, ο διευθυντής και χοράρχης της από την ίδρυσή της μέχρι τον θάνατό του το 1946 ήταν ο Αλεξάντρ Βασίλιεβιτς Αλεξάντροφ. Έπειτα, τον διαδέχθηκε ο γιος του, Μπαρίς Αλεξάντροφ, που ήταν διευθυντής μέχρι το 1987. Την αποτελούσαν πάντοτε μέλη του Σοβιετικού και στη συνέχεια του Ρωσικού Στρατού, τον οποίο και αντιπροσωπεύει στη χώρα και στο εξωτερικό.

Παρόλα αυτά, στις 25 Δεκεμβρίου 2016 ένα αεροσκάφος με 64 μέλη της Χορωδίας κατέπεσε και συνετρίβη ενάμιση χιλιόμετρο έξω από την παραλία του Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα, μετά την απογείωσή του με προορισμό τη Λαττάκεια της Συρίας, όπου θα συμμετείχε σε χριστουγεννιάτικη παράσταση στη στρατιωτική βάση Χμέϊμιμ. Κανένας όμως δεν επέζησε από τη συντριβή του αεροσκάφους.

Υπενθυμίζεται επίσης, πως τα Χριστούγεννα γιορτάζονται από τους Ρώσους την 7η Ιανουαρίου του Νέου ημερολογίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα