Η αντιπολίτευση στον δρόμο για το 8ωρο

Παρουσία τριών πολιτικών αρχηγών οι σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου με αφορμή τον εορτασμό για την Πρωτομαγιά.

Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Κουτσούμπας και Γιάνης Βαρουφάκης βγαίνουν σήμερα στον δρόμο και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την επέτειο της εργατικής Πρωτομαγιάς. Αιχμή του δόρατος η κατάργηση

του 8ώρου και η μείωση μισθών με τη θεσμοθέτηση απλήρωτων υπερωριών που φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

«Μετά από μία δεκαετία συνεχών αντεργατικών μέτρων από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται η σημερινή κυβέρνηση να φέρει συντριπτικό πλήγμα σε όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Είμαστε όλοι σήμερα εδώ ενωμένοι, γιατί αγωνιζόμαστε να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αρνούμαστε την 10ωρη δουλειά. Γιατί δεν πρέπει να κατατεθεί αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα του Χατζηδάκη. Γιατί υπερασπιζόμαστε τη συνδικαλιστική δράση και ελευθερία όλων των εργαζομένων» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην απεργιακή συγκέντρωση, στην πλατεία Συντάγματος, για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Για τις σημερινές κινητοποιήσεις και το επίμαχο νομοσχέδιο μίλησε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος. «Για την κινητοποίηση αυτή», είπε, «έχουν δουλέψει πολλές δυνάμεις το τελευταίο διάστημα και είναι θετικό ότι στο δρόμο θα συναντηθεί κόσμος με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες». Και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση θα πάρει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο “περίπατος” που περιμένει πως θα κάνει στα εργασιακά, δεν θα είναι καθόλου “περίπατος”. Θα είναι μια πρώτη μεγάλη μάχη, αλλά δεν θα είναι η τελευταία».

Από την πλευρά του τέλος, ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, έκανε λόγο για εργασιακό μεσαίωνα και μείωση των συντάξεων.

«Ανακυκλώνοντας τα ήδη γνωστά επιχειρήματα της Κυβέρνησης για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας από τους εργαζόμενους που θα δουλεύουν παραπάνω υπερωρίες και μάλιστα απλήρωτες, αλλά θα έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο! Που θα δουλεύουν ακόμα και τις Κυριακές, αλλά θα έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο! Που θα έχουν το δικαίωμα να «αποσυνδέονται» από την εργασία τους και γενικότερα να μην πέφτουν θύματα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, αλλά χωρίς επιθεώρηση εργασίας, μιας και η Κυβέρνηση κατ' εντολή της τρόικας και της ολιγαρχίας την έχει εξαφανίσει! Και που θα βρουν «νέες και καλές δουλειές», προφανώς ως ενοικιαζόμενοι ή εργολαβικοί εργαζόμενοι σε κάποιο καζίνο ή τίποτα ορυχεία χρυσού».

8ΩΡΟΕΡΓΑΣΙΑΚΑΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
8ωρο,8oro