Γκάφα ολκής: Το υπουργείο αδειάζει τον... υπουργό για την σύλληψη του «καθοδηγητή»

Δεν υπάρχει προηγούμενο με το αλαλούμ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά τις δηλώσεις Οικονόμου για τον «καθοδηγητή».Σύγχυση και αναστάτωση στους κόλπους των υπηρεσιακών παραγόντων της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσε η συνέντευξη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Και αυτό διότι ο κ. Οικονόμου,…

Επεισόδια στου Ρέντη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο

Δύο άτομα τρέχουν να ξεφύγουν μετά τα επεισόδια στου Ρέντη που οδήγησαν στον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού με ναυτική φωτοβολίδα, όπως φαίνεται σε

νέο βίντεο - ντοκουμέντο που μετέδωσε ο Alpha.

Το βίντεο δείχνει δύο άτομα που φέρεται ότι μετείχαν στα επεισόδια. Ο ένας τρέχει από το πεζοδρόμιο και κρύβεται πίσω από ένα σταθμευμένο όχημα, ενώ ο δεύτερος τρέχει για να απομακρυνθεί από το σημείο, για να ξεφύγει από τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών πηγών που επικαλέστηκε ο Alpha, τουλάχιστον 4 πρόσωπα από συνδέσμους σε Δυτική Αττική, Πειραιά και νότια προάστια ελέγχονται για τον ρόλο του «καθοδηγητή»

Η συνομιλία-σοκ του 18χρονου με τον «οργανωτή»: Τράβα το σχοινί και στόχευσε τους μπάτσους

Ο 18χρονος ανέφερε στην κατάθεσή του ότι όλα ξεκίνησαν όταν ενώ βρισκόταν στην κερκίδα του γηπέδου, κάποιοι από τους οπαδούς του Ολυμπιακού άρχισαν να βγαίνουν έξω από το γήπεδο και να κινούνται προς τους αστυνομικούς.

Ένας από αυτούς, ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, απευθυνόμενος προς τους υπόλοιπους οπαδούς είπε «πάμε έξω στους μπάτσους». Όπως είπε ο 18χρονος, εκείνος τους ακολούθησε.

Αφού βγήκαν από το γήπεδο ο ίδιος άντρας του έδωσε μία ναυτική φωτοβολίδα, προτρέποντας τον να τη ρίξει προς το μέρος των αστυνομικών, λέγοντας του χαρακτηριστικά:

«Πάρτη αυτή εδώ, βγάλε το καπάκι που έχει από πίσω, τράβα το σχοινί και στόχευσε τους μπάτσους».

Όπως είπε, αφού πλησίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις και βλέποντας τους υπόλοιπους οπαδούς που ήταν δίπλα του να ρίχνουν διάφορα αντικείμενα στους αστυνομικούς, ο 18χρονος έριξε τη φωτοβολίδα που κρατούσε στον αέρα, πλην όμως αφού την εκτόξευσε, εκείνη χτύπησε στο έδαφος και στη συνέχεια τραυμάτισε τον αστυνομικό στο πόδι.

Όπως κατέθεσε, φοβούμενος για αυτό που συνέβη επέστρεψε μέσα στο γήπεδο αναφέροντας στον αδερφό του και στους φίλους του, τι ακριβώς είχε συμβεί. Οι αστυνομικοί δεν έχουν μόνο την ομολογία του 18χρονου που συνελήφθη ως το άτομο που τραυμάτισε τον αστυνομικό αλλά διαθέτουν και μία σειρά στοιχείων για άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Στην ομολογία του ο 18χρονος αναφέρει: «Υπήρχε από πριν η πληροφορία ότι θα γίνει επίθεση στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο γυμναστήριο στου Ρέντη. Κάποια στιγμή μας ενημέρωσαν να βγούμε έξω από το γήπεδο. Υπήρχε ένας οργανωτής. Εγώ δεν τον ήξερα. Φορούσε κουκούλα και δεν έβλεπα το πρόσωπό του. Αυτός ο άντρας μας είπε πότε θα ξεκινήσει η επίθεση. Πήραμε ξύλα, πέτρες, μολότοφ και φωτοβολίδες. Εγώ δεν ήξερα πως να χρησιμοποιήσω τη φωτοβολίδα που μου έδωσαν. Μου έδειξαν εκείνη την ώρα πως να την ενεργοποιήσω και να την εκτοξεύσω. Έριξα τη φωτοβολίδα, την είδα να χτυπάει πρώτα κάτω στο έδαφος και μετά είδα ότι καρφώθηκε στον αστυνομικό. Τον είδα να πέφτει κάτω. Εγώ γύρισα πίσω, έτρεξα και μπήκα ξανά μέσα στο γήπεδο μαζί με άλλα άτομα».

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται από τις μαρτυρίες που έλαβαν οι αστυνομικοί από τα εκατοντάδες άτομα που προσήχθησαν από το γήπεδο στη Διεύθυνση Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη. Από εκεί οι αστυνομικοί είχαν κάποιες μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες ένας «πιτσιρικάς» καυχιόταν ότι πέτυχε αστυνομικό με φωτοβολίδα.

«Σκανάρουν» 200 οπαδούς

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο υπουργός παρέδωσε στην εισαγγελέα στοιχεία για περίπου 200 οπαδούς (30-35 από καθεμία από τις μεγάλες ομάδες ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και ΑΡΗ). Τα συγκεκριμένα πρόσωπα θεωρούνται οι πλέον σκληροί χούλιγκαν και έχουν στο παρελθόν κατηγορηθεί για διαφορά αδικήματα, όπως για σωματικές βλάβες, ναρκωτικά, κατοχή και χρήση φωτοβολίδων.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παραπέμπει σε 30 υποθέσεις μεταξύ των οποίων:

Επεισόδια στον αγώνα ΠΑΣ Γιάννενα – Ολυμπιακός: Τραυματίστηκαν σοβαρά οπαδοί και απαιτήθηκε νοσηλεία σε νοσοκομείο. Επεισόδια στον Βόλο, στο περιθώριο αναμέτρησης Ολυμπιακού Βόλου – ΟΣΦΠ. Επιθέσεις οπαδών της ΑΕΚ στους αστυνομικούς στο περιθώριο αναμέτρησης με τον Ajax στη Νέα Φιλαδέλφεια Τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού σε κατάστημα διαιτητή στις 16 Νοεμβρίου Επίθεση σε αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στο περιθώριο αναμέτρησης ΟλυμπιακούΠΑΟ σε αγώνα μπάσκετ Η δολοφονία Κατσουρή έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ Η δολοφονία Φιλόπουλου. Συνοδεύεται υπό την επισήμανση ότι πρόσωπα που μετείχαν στη δικογραφία συνδέονται και με τα επεισόδια στου Ρέντη.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Γκάφκα,gkafka