Γιάννης Φλωρινιώτης: Η χιουμοριστική ανάρτηση για την κηδεία του λίγο πριν πεθάνει

Παρά τις δυσκολίες ο Γιάννης Φλωρινιώτης δεν έχασε ποτέ το χιούμορ του.Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό κόσμο ο θάνατος του Γιάννη Φλωρινιώτη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών, μετά από νοσηλεία του στο νοσοκομείο Σωτηρία. Υπενθυμίζεται ότι…

Γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 στη Φλώρινα. Ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 14 ετών ως «μικρός Γιαννάκης».

Αργότερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη,

όπου τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, όπως Μάρκος Βαμβακάρης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Λαύκας, Πρόδρομος Τσαουσάκης, Θεόδωρος Πολυκανδριώτης και με τη Ρίτα Σακελλαρίου.

Άλλαξε το όνομά του σε «Φλωρινιώτης» και έκανε μεγάλη καριέρα.

Το 1970-71, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Δουλεύει σε διάφορα κέντρα, τραγουδώντας χορεύοντας και ντυμένος εκκεντρικά. Όπου εμφανίζεται έχει μεγάλη επιτυχία, αλλά δέχεται και σκληρή κριτική. Στη δισκογραφία, κάνει την πρώτη του εμφάνιση με το άλμπουμ «Τώρα Θέλω Τώρα», που αμέσως έγινε χρυσό. Γνωστός πλέον σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζει τα εντυπωσιακά σόου με μεγάλη επιτυχία.

Ο δεύτερος δίσκος του «Γιορτή Αγάπης» έγινε πλατινένιος. Από τις πιο γνωστές επιτυχίες του ήταν το «Πειράζει που είμαι φίρμα», «Τάκα τάκα» κ.α.

{https://www.youtube.com/watch?v=xwGlY7exmHg}

{https://www.youtube.com/watch?v=6NiJE18Bck8}

Το 2019, ο τραγουδιστής κατέβηκε στις δημοτικές εκλογές, διεκδικώντας θέση δημοτικού συμβούλου, με τον συνδυασμό του πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης είχε αποκτήσει τρία παιδιά με τη Μάχη Φλωρινιώτη και οι δυο τους υπήρξαν παντρεμένοι για 30 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα