Γιάννης Μπουρνούς: Κυβέρνηση πατριδοκάπηλων και αδίστακτων πολιτικών απατεώνων

Σφοδρή επίθεση του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνού προς την κυβέρνηση για το μεταναστευτικό. Αναλυτικά η δήλωσή του. 

Για κυβέρνηση «πατριδοκάπηλων και αδίστακτων πολιτικών απατεώνων» κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, με αφορμή τα αποτελέσματα της επίσκεψης της ηγεσίας της ΕΕ στην Ελλάδα. Μάλιστα, βάλει κατά του Άδωνι Γεωργιάδη

και της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι πρόκεται για έγκλημα της κυβέρνησης καθώς «αρνείται σήμερα, εν μέσω αυτής της γεωπολιτικής κρίσης, να ζητήσει τη σύγκλιση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και να πιέσει με βέτο στις ευρωπαϊκές αποφάσεις, αν η ΕΕ δεν προχωρήσει άμεσα σε αναλογικό διαμοιρασμό προσφύγων και μεταναστών».

Αναλυτικά η δήλωσή του στα social media

«Άδωνις Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (πριν τα 700 εκατομμύρια ευρώ της ΕΕ): "Αν είναι να καταστραφεί η Ελλάδα δεν θέλω ούτε ευρώ από τους Ευρωπαίους".

Άδωνις Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (μετά τα 700 εκατομμύρια ευρώ της ΕΕ): "Είναι πρωτοφανές, είναι μοναδικό, μια τεράστια διπλωματική νίκη της Ελλάδας".

Η ουσία:

Η χθεσινή επίσκεψη Μητσοτάκη με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους στον Έβρο σε μια εξέλιξη οδήγησε τελικά: Στην επίσημη παραδοχή της ΕΕ ότι η μόνη στήριξη που θα δώσει στην Ελλάδα είναι 700 εκατομμύρια ευρώ, για να γίνουν τα νησιά ΜΟΝΙΜΕΣ φυλακές δεκάδων χιλιάδων εξαθλιωμένων.

Για να προλάβω κάποιους: Ό,τι και να λένε τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης και οι αμήχανοι (εξαπατημένοι) ψηφοφόροι του κ.Αθανασίου, η πραγματικότητα λέει, ότι στις 7 Ιουλίου 2019 στο ΚΥΤ Μόριας βρίσκονταν 5678 πρόσφυγες και μετανάστες και μετά από 7 μήνες διακυβέρνησης Μητσοτάκη, προτού καν ο αδίστακτος Ερντογάν αναγγείλει ότι ανοίγει τα σύνορα, στο ΚΥΤ Μόριας βρίσκονταν 22.000+ πρόσφυγες και μετανάστες. Η κυβέρνηση της ΝΔ λοιπόν (που προεκλογικά έλεγε, ότι "τους φέρνει ο Τσίπρας" και ότι θα "έκλεινε" τα θαλάσσια σύνορα, θα άδειαζε τη Μόρια, θα έκλεινε το Καρά Τεπέ κλπ) "κατάφερε" να τετραπλασιάσει τον προσφυγικό και μεταναστευτικό πληθυσμό της Λέσβου μέσα σε μόλις 7 μήνες.

Μετά από όλα αυτά, η ΝΔ αρνείται μέχρι και σήμερα να κάνει μαζική αποσυμφόρηση της Μόριας (παίρνει από τη Λέσβο χωρίς καν καταγραφή μόνο τα 350 άτομα που έφθασαν χθες) και επιμένει, ότι "μαστιγώνοντας τη θάλασσα" (κάνοντας δηλαδή παράνομα push-backs) θα σταματήσει τις ροές.

Μόνο που το ΚΥΤ Μόριας (και μαζί του η αντοχή των Μοριανών, των Μυτιληνιών κ.ο.κ) έχει ήδη καταρρεύσει, προτού καν έρθουν οι νέες, μαζικές ροές.

Η ίδια ΝΔ λοιπόν, που πήγε, διά των - εκ θαύματος επανεμφανισθέντων - κ.κ. Αθανασίου-Κύτελη, στα μπλόκα (όπου λαμβάνει χώρα κατ' εξακολούθηση αντιποίηση αρχής) και υποθάλπει τη ρητορική και την πρακτική μίσους των ακραίων, είναι αυτή που έχει ήδη καταδικάσει τα νησιά και τη ζωή των ντόπιων.

Και αφού διαπράττει επί 7 μήνες αυτό το έγκλημα, η κυβέρνηση αρνείται σήμερα, εν μέσω αυτής της γεωπολιτικής κρίσης, να ζητήσει τη σύγκλιση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και να πιέσει με βέτο στις ευρωπαϊκές αποφάσεις, αν η ΕΕ δεν προχωρήσει άμεσα σε αναλογικό διαμοιρασμό προσφύγων και μεταναστών.

Αυτή είναι η κυβέρνηση των πατριδοκάπηλων και των αδίστακτων πολιτικών απατεώνων της ΝΔ».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα