Γιάνης Βαρουφάκης: Στη δημοσιότητα οι ηχογραφημένες συνεδριάσεις του Εurogroup

Ο γραμματέας του «ΜεΡΑ 25» Γιάνης Βαρουφάκης θα δώσει εντός της ημέρας τις πλήρεις απομαγνητοφωνήσεις από τις συζητήσεις που έγιναν στο Eurogroup, το πρώτο εξάμηνο του 2015.

 

Εντός της ημέρας αναμένεται να έχουν αναρτηθεί στο σύνολό τους οι απομαγνητοφωνημένες συζητήσεις από τις συνεδριάσεις του Eurogroup, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2105.

Ο γενικός γραμματέας του ΜεΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, όπως είχε προαναγγείλει, έχει ήδη δώσει μέρος του ηχογραφημένου υλικού στη δημοσιότητα, μέσω της ιστοσελίδας www.euroleaks.mera25.gr.

«Χωρίς

διαφάνεια δεν υπάρχει δημοκρατία» λέει ο ίδιος εξηγώντας την απόφασή του, να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των συζητήσεων, καθώς όπως λέει, ενώ κατέθεσε πλήρεις προτάσεις, ο τότε επικεφαλής του Eurogroup Ντάισεμπλουμ ακούγεται να λέει ότι δεν διαπραγματεύεται, ενώ την ίδια στιγμή, σε διαρροές που έκαναν προς τα ΜΜΕ ισχυρίζονταν ότι η ελληνική πλευρά δεν κατέθετε προτάσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, από το υλικό προκύπτει ότι η ελληνική πλευρά εκβιάστηκε είτε να δεχτεί τις προτάσεις του Eurogroup είτε να κλείσουν οι τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιάνης Βαρουφάκης, Εurogroup,gianis varoufakis, eurogroup