Γεροβασίλη: Υποχρεωτική και όχι προαιρετική μείωση μισθών βουλευτών

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να γίνει υποχρεωτική και όχι προαιρετική μείωση των βουλευτικών μισθών και των αποδοχών όλων των κρατικών και κυβερνητικών αξιωματούχων, στον απόηχο της σχετικής πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού χθες, Δευτέρα.

Απόφαση για οριζόντια συνεισφορά Βουλευτών, Γραμματέων, Προέδρων και Διοικήσεων οργανισμών αλλά και κατάργηση των αποφάσεων Διοικητικών Συμβουλίων που διόρισε η ΝΔ στις ΔΕΚΟ

ζητά με δήλωσή της γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, αναφέροντας πως τα τελευταία αποφάσισαν εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού να διπλασιάσουν της απολαβές τους.

«Με επιστολή μου, χθες στον πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα έκανα γνωστή την απόφασή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του προέδρου της η μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 50% να είναι υποχρεωτική και όχι προαιρετική», επισημαίνει η ίδια.

Η . Γερβοσίλη προσθέτει πως «για τον λόγο αυτό προτείναμε να υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση της Διάσκεψης των προέδρων και να ληφθεί απόφαση της Ολομέλειας κατά την συνεδρίαση της την προσεχή Πέμπτη.

Πέραν αυτού προτείναμε η συνεισφορά αυτή να επεκταθεί:

Σε όλους τους ευρωβουλευτέςΣε Γενικούς Γραμματείς, ειδικούς γραμματείςΣε προέδρους Οργανισμών, Διοικήσεις ΔΕΚΟ και γενικά σε όλους τους κρατικούς αξιωματούχους».

Υπενθυμίζεται πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε επίσης σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα πως «η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε προς τη Σύνοδο των Προέδρων της Βουλής, είναι το μέτρο να αφορά όλους τους βουλευτές υποχρεωτικά, με πρωτοβουλία και απόφαση της Βουλής και μάλιστα για διάρκεια τριών μηνών. Υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά διότι και οι εργαζόμενοι που με απόφαση της κυβέρνησης χάνουν το ήμισυ του μισθού τους, υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά το χάνουν».

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

13033: Τι πρέπει να γράφει το SMS για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Keywords
Τυχαία Θέματα