Γεράσιμος Παπαδόπουλος για σεισμούς στην Κεφαλονιά: Δεν έχουμε περάσει την «κόκκινη» γραμμή

Καμία ένδειξη ότι επίκειται ισχυρός σεισμός στην Κωνσταντινούπολη, είπε επίσης ο κ. Παπαδόπουλος.Σαφής και ξεκάθαρος για ακόμη μια φορά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος τόσο για τους σεισμούς στην Κεφαλονιά, όσο και για ένα μεγάλο γεγονός στην Κωνσταντινούπολη μια συζήτηση που μονοπωλεί τα διεθνή…

Σημειώνεται ότι στην Τουρκία έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για νέο σεισμό άνω των 7 ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη

και συγκεκριμένα στο ρήγμα της Ανατολίας.

Πολλοί μάλιστα έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τον σεισμό των 4,9 ρίχτερ ως προάγγελο του μεγάλου σεισμού και οι ανησυχίες φαίνεται να είναι βάσιμες, καθώς υπάρχει συναντίληψη στην επιστημονική κοινότητα για επικείμενο μεγάλο σεισμό.

Ωστόσο η δόνηση των 4,9 ρίχτερ, σύμφωνα με τους τούρκους σεισμολόγους, δεν προκλήθηκε από τον βόρειο κλάδο του ρήγματος της Ανατολίας, το οποίο εκτιμάται πως θα δώσει τον ισχυρό σεισμό, αλλά από το ρήγμα στο Νότιο Μαρμαρά.

Συγκεκριμένα ο σεισμολόγος καθηγητής Σουκρού Ερσόι δήλωσε στο CNN Turk πως τα 4,9 ρίχτερ δεν σχετίζονται με τον μεγάλο σεισμό που περιμένουμε στη θάλασσα του Μαρμαρά, αλλά με τη ζώνη ρήγματος στο Νότιο Μαρμαρά. Τόνισε ωστόσο πως και αυτό ρήγμα μπορεί επίσης να δώσει σεισμούς άνω των 7 ρίχτερ.

«Ενώ μιλούσαμε για το βορρά, παραμελήσαμε το νότο. Ασχοληθήκαμε πολύ με το να μιλάμε για τον βόρειο κλάδο, που θα επηρέαζε πολύ την Κωνσταντινούπολη. Γνωρίζουμε ότι υπήρξαν μεγάλοι σεισμοί στην περιοχή μεταξύ Μπούρσα και Τσανάκκαλε, τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά. Πρόκειται για επαναλαμβανόμενους σεισμούς. Ως εκ τούτου, θα ήθελα να σημειώσω ότι είναι εξίσου επικίνδυνο σημείο».

Keywords
Τυχαία Θέματα