Γαλλία: Η τέταρτη χώρα με τα περισσότερα θύματα κορονοϊού

Η Γαλλία από σήμερα είναι η τέταρτη χώρα, με τους περισσότερους νεκρούς από τον κορονοϊό στον κόσμο.

Η Γαλλία είναι τέταρτη στην παγκόσμια κατάταξη με τα περισσότερα θύματα του κορονοϊού στον κόσμο, από σήμερα. Πλέον μετά τις ΗΠΑ, την Ιταλία και την Ισπανία, καταγράφει επισήμως περισσότερους από 15.000 θανάτους λόγω της πανδημίας.

Μάλιστα, ο τελευταίος

απολογισμός, που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Διεύθυνση Υγείας, δείχνει ότι από τις αρχές Μαρτίου έχουν αναφερθεί 15.729 θάνατοι ασθενών, εκ των οποίων οι 5.470 σε οίκους ευγηρίας και άλλα κοινωνικά ιδρύματα για ευάλωτους ανθρώπους και οι υπόλοιποι σε νοσοκομεία. Μέσα σε 24 ώρες δηλαδή, οι νεκροί αυξήθηκαν κατά 762, αριθμός ελαφρά μεγαλύτερος σε σύγκριση με τις τέσσερις προηγούμενες ημέρες.

Ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στην εντατική μειώθηκε για έκτη συνεχόμενη ημέρα, πέφτοντας στους 6.730, από 6.821 χθες, κάτι που ενδεχομένως σημαίνει ότι τα μέτρα καραντίνας τα οποία παρατάθηκαν μέχρι και τις 11 Μαΐου αποδίδουν. Επίσης, μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 103.573, από 98.076 που ήταν την Δευτέρα.

«Ήμασταν απροετοίμαστοι»

Απροετοίμαστη για την πανδημία του κορονοϊού, χαρακτήρισε την Γαλλία ο Εμανουέλ Μακρόν. Μάλιστα, στο χθεσινό (13/04) διάγγελμα που απηύθυνε στο γαλλικό λαό είπε ότι «η ελπίδα γεννήθηκε, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Το σύστημα είναι υπό πίεση και η επιδημία δεν έχει ακόμη τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Πρέπει να συνεχίσουμε». Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι η καραντίνα θα συνεχιστεί ως τις 11 Μάη και πως «στις 4 εβδομάδες που έρχονται τα περιοριστικά μέτρα θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται».

Επίσης, ο Γάλλος πρόεδρος πρότεινε μια σταδιακή άρση των μέτρων της καραντίνας.

«Η 11η του Μάη θα είναι η αρχή μιας νέας κατάστασης. Πρωταρχικός στόχος παραμένει η υγεία των Γάλλων πολιτών. Από εκείνη την ημέρα θα αρχίσουμε να ανοίγουμε τα σχολεία, τις εκκλησίες, τα καταστήματα» υπογράμμισε στην ομιλία του. Ταυτόχρονα όμως, σημείωσε πως καφετέριες, σινεμά και μεγάλες εκδηλώσεις όπου συγκεντρώνονται χιλιάδες άνθρωποι δεν θα επιτραπούν πριν τα μέσα Ιουλίου. Οι αποφάσεις για την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων της καραντίνας θα λαμβάνονται σταδιακά, εβδομάδα την εβδομάδα.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα