Γαλλία – Ελβετία 3-3 (4-5 στα πέναλτι): Αποκλεισμός για την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια

Η Ελβετία κατάφερε να νικήσει την Γαλλία στα πέναλτι και πήρε μία πάρα πολύ  μεγάλη πρόκριση για την προημιτελική φάση του Euro 2020, εκεί όπου θα συναντήσει την Ισπανία. Δείτε τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης.  Σε μία από τις πιο... γεμάτες αναμετρήσεις του Euro 2020 μέχρι στιγμής και στην μόνη που οδηγήθηκε στα πέναλτι, η Ελβετία κατάφερε να επικρατήσει της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Γαλλίας
με 5-4…

Το σύνολο του Ντιντιέ Ντεσάμπ δεν τα παράτησε και συνέχισε να πιέζει, χωρίς αποτέλεσμα, καθώς η αμυντική γραμμή των Ελβετών κατάφερνε να ανακόψει όλες τους τις προσπάθειες.

Με τον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε και το δεύτερο μέρος, χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν, με τον Εμπαπέ να παίρνει πάνω του πολλές φάσεις στις οποίες όμως οι συμπαίκτες του δεν τον υποστήριξαν.

Στο 53ο λεπτό ο Ζουμπέρ μπήκε στην περιοχή από αριστερά και ο Παβάρ έκοψε τον Ελβετό μέσα στην μεγάλη περιοχή χρησιμοποιώντας τα χέρια του, με τον διαιτητή να μην δίνει κάτι δίνοντας συνέχεια στο παιχνίδι.

Όμως η οδηγία που έλαβε ο διαιτητής από τον Video Assistant Referee τον ώθησε να εξετάσει την φάση στην οθόνη που βρίσκεται στην γραμμή του γηπέδου, με τον ίδιο να καταλογίζει πέναλτι υπέρ του Ζουμπέρ.

Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Ροντρίγκεζ, όμως ο Ουγκό Λιορίς μάντεψε σωστά και μπλόκαρε την μπάλα με διπλή προσπάθεια, δίνοντας στην ομάδα του την ευκαιρία να κυνηγήσει την ανατροπή.

Δύο λεπτά αργότερα, οι «τρικολόρ» σκόραραν, με τον Εμπαπέ να παίρνει την μπάλα στο ημικύκλιο της περιοχής και να πασάρει στον Μπενζεμά ο οποίος έκανε μία πανέμορφη κίνηση και έφερε την μπάλα μπροστά του, πλασάροντας για το 1-1.

Η επιθετική τριπλέτα της Γαλλίας ανέλαβε δράση στην επόμενη επίθεση που έκανε στα αντίπαλα καρέ, με τους Μπαπέ και Γκριεζμάν να συνεργάζονται και τον Μπενζεμά να «τελειώνει» την φάση με κοντινή κεφαλιά, ανατρέποντας το σκορ.

Οι Ελβετοί έδειχαν αδύναμοι να αντιδράσουν απέναντι στο καταιγιστικό πεντάλεπτό των αντιπάλων τους και ο Πολ Πογκμπά ήρθε κάνει το έργο της ομάδας του πιο εύκολο.

Στο 75’ ο άσσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σημείωσε ένα από τα ομορφότερα γκολ που έχουν μπει μέχρι στιγμής στο τουρνουά, καθώς έκανε ένα μακρινό σουτ το οποίο πήγε εκεί όπου ο αντίπαλος τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να αντιδράσει, με τον Γάλλο να το πανηγυρίζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Η Ελβετία δεν τα παράτησε και μείωσε στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Σεφέροβιτς να σκοράρει με κεφαλιά έπειτα από την σέντρα του Εμπαμπού, δίνοντας ξανά ενδιαφέτρον στο παιχνίδι.

To σουτ του Γκαβράνοβιτς έξω από την περιοχή, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν αρκετό για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, καθώς ο Λορίς έπεσε στη δεξιά γωνιά του αλλά δεν έφτασε την μπάλα η οποία κατέληξε στα δίχτυα, με τους Ελβετούν να πανηγυρίζουν έξαλλα το συγκεκριμένο γκολ.

Στην παράταση και οι δύο ομάδες είχαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν, με μεγαλύτερη αυτή του Κιλιάν Εμπαπέ ο οποίος στο 110' βρέθηκε απέναντι στον Ζόμερ όμως έστειλε την μπάλα άουτ και οι δύο ομάδες αναγκάστηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι.

Οι εκτελέσεις ήταν υποδειγματικές απο όλους τους παίκτες με τον Γκαβράνοβιτς να εκτελεί πρώτος και να τον ακολουθούν (εναλλάξ) οι: Πογκμπά (Γαλλία), Σαρ (Ελβετία), Ζιρού, Ακαντζί, Τουράμ, Βάργκας, Κιπεμπέ και Μεχμέντι, με το... βάρος να πέφτει στον Εμπαπέ.

Ο Γάλλος άσσος σημάδεψε την δεξιά γωνία του Ζόμερ, όμως εκείνος μάντεψε σωστά και απέκρουσε την μπάλα, χαρίζοντας στην ομάδα του μία μεγάλη νίκη η οποία την φέρνει στην προημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου θα βρεθεί απέναντι στην Ισπανία.

Οι καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαλλία – Ελβετία 3-3 4-5, Αποκλείσμός, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια,gallia – elvetia 3-3 4-5, apokleismos, pagkosmia protathlitria