Φρουζής: Ο Μανιαδάκης ήταν συνεργάτης της Novartis

Ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής καταθέτει ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της φαρμακοβιομηχανίας, Κωνσταντίνος Φρουζής - «Ο Μανιαδάκης ήταν συνεργάτης της Novartis»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Κωνσταντίνος Φρουζής παραδέχτηκε ενώπιον της Προανακριτικής πως ο Νίκος Μανιαδάκης ήταν συνεργάτης της Novartis, ισχυρισμό που είχε αρνηθεί την Πέμπτη

Φέρεται, δε, ν’ ανέφερε

πως δεν θυμάται αν ο κ. Μανιαδάκης, την εποχή που ήταν συνεργάτης της Novartis, ήταν και σύμβουλος υπουργών.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του την Πέμπτη, ο κ. Φρουζής φέρεται ακόμα να είπε ότι είχε συναντήσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πριν το 2015 όμως, δηλαδή προτού γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τον Σταθάκη τον είδα τρεις φορές. Στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πήγα - όταν συζητούσαν για Υγεία. Πήγα στην Κουμουνδούρου αρκετές φορές. Συνάντησα τον Ανδρέα Ξανθό, επίσης πολλές φορές», φέρεται να είπε.

Για τον κ. Σαμαρά είπε ότι τον έχει συναντήσει σ’ εκδήλωση όπου ο ίδιος είχε παραβρεθεί ως πρόεδρος του ΣΦEE.

«Δίπλα μου καθόταν ο κ. Δασκαλόπουλος ως πρόεδρος του ΣΕΒ», τόνισε.

Ερωτηθείς για τις τροχήλατες βαλίτσες που φέρεται να είχε λάβει ο Αντώνης Σαμαράς, φέρεται ν’ απάντησε: «Δεν μετέφερα ποτέ τίποτα σε αυτόν, ούτε τροχήλατη, ούτε ιπτάμενη βαλίτσα».

O άλλοτε αντιπρόεδρος της Novartis στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατήγγειλε πιέσεις από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη προκειμένου να κατασκευάσει κατηγορίες εναντίον πολιτικών προσώπων για τη Novartis λέγοντας « Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή της κουβέντας γιατί δεν έχω κληθεί έως σήμερα να καταθέσω. Η κυρία Τουλουπάκη δεν εννοούσε να καταθέσω αυτά που ήξερα, αλλά ζητούσε να πω αυτά που η ίδια ήθελε».

Είπε, δε, ότι, επί ΣΥΡΙΖΑ, αυξήθηκε η φαρμακευτική δαπάνη και έφτασε στα 4 δισ. ευρώ.

▶ Χαρίτσης: Ιδού οι ισολογισμοί της Novartis - Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια (Εικόνες)

Κάποια στιγμή σημειώθηκε και ένταση στην επιτροπή, καθώς ο βουλευτής Σπύρος Λάππας παρουσίασε ένα email του κ. Φρουζή, τ’ οποίο περιλαμβάνεται στο βούλευμα που έβαλε στο αρχείο την υπόθεση Σαμαρά.

Το αρχείο αυτό ήταν αποθηκευμένο με το όνομα «Samaras to perifereia» και ξεκινούσε με την προσφώνηση «Αγαπητέ».

Ο κ. Λάππας ρώτησε αν η προσφώνηση αφορούσε τον κ. Σαμαρά, για να απαντήσει ο κ. Φρουζής «όχι, ήταν προς τον πρόεδρο της μητρικής εταιρείας». 

Keywords
Τυχαία Θέματα