Φρέντι Μπελέρης: Έφεση κατά της απόφασης θα καταθέσουν οι δικηγόροι του

Μπελέρης και Κοκαβέσης δεν παρευρέθηκαν στην εκδίκαση της υπόθεσης.Προφυλακισμένος παραμένει ο δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης και ο συνεργάτης του Παντελής Κοκαβέσης καθώς την Δευτέρα αποφασίστηκε η συνέχιση της κράτησής τους από το Ειδικό Δικαστήριο των Τιράνων. Η πλευρά της υπεράσπισης αναμένεται να…

Η αντίδραση του ΥΠΕΞ

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την παράταση της κράτησης του νεοεκλεγμενού δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, καταδικάζοντας την απόφαση

του Ειδικού Δικαστηρίου της Αλβανίας.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η απόφαση προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Η ανακοίνωση:

«Η παράταση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένου πλέον Δημάρχου Χείμαρρας, προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και στην ευρωπαϊκή αντίληψη για το κράτος δικαίου».

Ο Δένδιας έθεσε το ζήτημα κράτησης του Μπελέρη στην Αλβανίδα ΥΠΕΞ

Στο περιθώριο του σημερινού ΣΕΥ στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με την ομόλογό του της Αλβανίας, Όλτα Ξάτσκα, αναφέρει με ανάρτησή του το υπουργείο Εξωτερικών. Όπως επισημαίνεται, «κατά τη συζήτηση, τέθηκε το ζήτημα σχετικά με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη» ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος.Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών είχε τονίσει πως θα θέσει το θέμα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.

«Σήμερα θα συζητήσουμε με τους συναδέλφους στο Συμβούλιο το θέμα των Δυτικών Βαλκανίων. Θα έχω έτσι την ευκαιρία να θέσω ξεκάθαρα το θέμα της κράτησης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, του κυρίου Μπελέρη. Από εκεί και πέρα, έχω την πρόθεση να συναντηθώ αμέσως μετά με την Αλβανίδα ομόλογό μου. Νομίζω ότι θα είναι μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνομιλία», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

ΥΠΕΞ Αλβανίας: Η υπόθεση Μπελέρη δεν είναι θέμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή πολιτικό

Η Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Όλτα Τζάτσκα μετά τη συνάντηση της με τον Έλληνα ομόλογο της Νίκο Δένδια στις Βρυξέλλες, έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι πρόκειται για δικαστική υπόθεση που δεν πρέπει να επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις Αλβανίας-Ελλάδας.

1/3 The meeting w/my colleague & good friend ?? FM @NikosDendias in Brussels was a good opportunity to discuss in a frank manner Mr. Beleri's case.I made it clear that this is a judicial matter that should not affect the new page we have opened in our bilateral relation. pic.twitter.com/XSH1uTqTaw

— Olta Xhaçka?? (@xhacka_olta) May 22, 2023

Συγκεκριμένα, αναφέρει στο μήνυμα της: «Η συνάντηση με τον συνάδελφο και καλό μου φίλο Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στις Βρυξέλλες ήταν μια καλή ευκαιρία να συζητήσουμε με ειλικρίνεια την υπόθεση του κ. Μπελέρη. Ξεκαθάρισα ότι πρόκειται για ένα δικαστικό θέμα που δεν πρέπει να επηρεάσει τη νέα σελίδα που έχουμε ανοίξει στις διμερείς μας σχέσεις.

Δεν είναι ούτε θέμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ούτε πολιτικό, πόσο μάλλον διμερές θέμα. Ο κ. Μπελέρη απολαμβάνει τα ίδια δικαιώματα με κάθε άλλο πολίτη της Αλβανίας και όπως κάθε Αλβανός πολίτης δεν είναι υπεράνω του νόμου. Η εξαγορά ψήφου είναι ένα σοβαρό αδίκημα στη νομοθεσία μας και η υπόθεσή του βρίσκεται τώρα στο δικαστήριο για να κριθεί.

Το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας είναι να περιμένουμε υπομονετικά να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να μην προδικάζουμε ή να μην κάνουμε δεύτερες εκτιμήσεις για τη διαδικασία».

Keywords
Τυχαία Θέματα