ΦΠΑ: Τέλος στα σενάρια για μείωσή του - Τι λένε Πατέλης, Οικονόμου, Σταϊκούρας

Κλειδωμένη στο «συρτάρι» θα μείνει η πρόταση για μείωση του ΦΠΑ, καθώς για την ώρα δεν υπάρχει ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος για να γίνει κάτι τέτοιο. Τι λένε για το θέμα ο Αλέξης Πατέλης, ο Γιάννης Οικονόμου και ο Χρήστος Σταϊκούρας.Την ώρα που όλο κι αυξάνονται οι «φωνές» για μείωση του ΦΠΑ, τουλάχιστον στα τρόφιμα, η κυβέρνηση βάζει το σενάριο για τα καλά στον «πάγο», καθώς μετά και τη μείωση…

Σταϊκούρας: Δεν υπάρχει προοπτική μείωσης
του ΦΠΑ στο άμεσο μέλλον

Ο Χρήστος Σταϊκούρας τόσο τη Δευτέρα, όσο και σήμερα απέκλεισε – τουλάχιστον για την ώρα - το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα, επικαλούμενος κι αυτός από την πλευρά του το ενδεχόμενο να μην κερδίσει στο τέλος ο καταναλωτής. «Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι όποια παρέμβασή μας θα πάει στον πολίτη και δεν χάνεται στην εφοδιαστική αλυσίδα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο έκτακτης επιδότησης για την αγορά τροφίμων.

Δυο μέρες νωρίτερα, τη Δευτέρα, είχε πει: «Όλα είναι ανοιχτά, αλλά δεν υπάρχει τέτοιά προοπτική στο άμεσο μέλλον, καθώς για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει προηγουμένως να το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα