Φωτιές τώρα: Πύρινος εφιάλτης σε Εύβοια, Ρόδο, Ηλεία

Πολλαπλά ενργά μέτωπα φωτιάς για ακόμα μία ημέρα στη Χώρα - Δύσκολη η κατάσταση σε Εύβοια, Ρόδο, Ηλεία.Σε εξέλιξη βρίσκονται πολλά μέτωπα φωτιάς στην Ελλάδα, με την Πυροσβεστική να καλείται να δώσει σκληρή μάχη με τις φλόγες για ακόμα μία ημέρα. Πύρινος εφιάλτης σε Εύβοια, Ρόδο και…

Εν τω μεταξύ, τρεις πυροσβέστες διακομίστηκαν στο Κέντρο Yγείας Μαντουδίου.Φέρουν ελαφρά, επιφανειακά εγκαύματα, ενώ δεν έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Παρέμειναν στο Κέντρο Υγείας προληπτικά, για λίγη ώρα, κι επέστρεψαν στα

καθήκοντά τους.

Η κατάσταση είναι δραματική, με τα μέτωπα να καίνε ανεξέλεγκτα. Η πυρκαγιά είναι πολύ κοντά και στο μοναστήρι του Όσιου Δαβίδ.

Ρόδος

Ετνωμεταξύ, νέος συναγερμός σήμανε πριν λίγες ώρες στη Ρόδο, καθώς φωτιά ξέσπασε στις παρυφές της πόλης. Η νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά στον παλιό σκουπιδότοπο στ' Ασγούρου και στο σημείο έχει σπεύσει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη για τον περιορισμό και την κατάσβεσή της.

Παράλληλα απογειώθηκε και πυροσβεστικό ελικόπτερο για να συνδράμει στην άμεση κατάσβεση της φωτιάς. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης. Όλες οι υπηρεσίες παραμένουν σε επιφυλακή, δεδομένου ότι η Ρόδος έχει χαρακτηριστεί και σήμερα ως περιοχή υψηλού κινδύνου για νέα πυρκαγιά.

Ηλεία

Δύσκολη η κατάσταση και στην Ηλεία. Μία νέα φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Μιράκα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο από το πύρινο μέτωπο που είναι σε εξέλιξη στην Ηράκλεια.

Στην περιοχή, που είναι ανατολικά της Αρχαίας Ολυμπίας, έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη φωτιά, ενώ μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, σχετικά με τη φωτιά στην Ηράκλεια, χαρακτήρισε «πολύ δύσκολη την κατάσταση».

Νωρίτερα, εντολή για την προληπτική εκκένωση τριών κοινοτήτων, έδωσε η Πυροσβεστική. Ειδικότερα, δόθηκε εντολή για την εκκένωση των κοινοτήτων Πελόπιο, Πλάτανος και Καυκανιά, ενώ νωρίτερα είχαν εκκενωθεί προληπτικά οι κοινότητες, Ηράκλεια και Πουρνάρι.

Μάλιστα, η φωτιά μαίνεται σε σημείο όπου είχε ξεσπάσει η καταστροφική φωτιά του 2007.

Χαλκιδική

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Τορώνη, στη Σιθωνία Χαλκιδικής, ξέσπασε λίγο πριν τις 3 μετά το μεσημέρι. Σύμφωνα με το Γραφείο Ενημέρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, για την κατάσβεσή της επιχειρούν 46 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 18 πυροσβεστικά οχήματα.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1422903438178983941}

Κιλκίς

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά, που ξέσπασε στις 12.35 το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση στη Δημοτική Ενότητα Γαλλικού στο Κιλκίς. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 11 οχήματα κι ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Επίσης, τρία ήταν γύρω στις 15.30 τα πύρινα μέτωπα στη δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική: η πυρκαγιά στα όρια του Διλόφου και Πενταλόφου Κοζάνης και Σαμαρίνας Γρεβενών, που κατακαίει δασική έκταση και δύο φωτιές σε Δεσκάτη και στην περιοχή του Πολυμύλου, στη δημοτική ενότητα Ελλησπόντου. Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στην Οινόη Κοζάνης

Keywords
Τυχαία Θέματα