Φωτιές: Μάχη με τις διάσπαρτες εστίες στα Βίλια - Aναζωπυρώσεις στη Λαυρεωτική

Η Πυροσβεστική παλεύει σε πολλαπλά μέτωπα φωτιάς στα Βίλια, όπου εκκενώθηκαν οικισμοί και γηροκομείο. Σε ύφεση. μα με αναζωπυρώσεις, η πυρκαγιά στη Λαυρεωτική.Σε εξέλιξη, χωρίς ενιαίο μέτωπο, αλλά με πολλές ενεργές εστίες και αναζωπυρώσεις, είναι η πυρκαγιά στα Βίλια, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Όλα τα εναέρια μέσα που είναι διαθέσιμα εξακολουθούν…

Το θετικό είναι ότι καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν φύσηξαν ισχυροί άνεμοι και έτσι τα εναέρια μέσα κατάφερναν να ανακόπτουν την επέκταση των εστιών που ξεπηδούν συνεχώς στην δασική έκταση.

Σε πολύ καλύτερη

κατάσταση και σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην Λαυρεωτική, η οποία ουσιαστικά είναι οριοθετημένη, αλλά και εκεί υπάρχουν αναζωπυρώσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Νωρίτερα, μια μεγάλη αναζωπύρωση στην περιοχή του οικισμού Συντερίνα, σήμανε συναγερμό, αλλά αντιμετωπίστηκε από τα εναέρια μέσα, ενώ έκαναν ρίψεις και τα δύο «Ιλιούσιν» που ήταν ήδη στον αέρα και ήδη η φωτιά έχει πέσει και καταβάλλεται προσπάθεια για την κατάσβεση της.

Εκκενώθηκαν οικισμοί και γηροκομείο

Εν τω μεταξύ, τη νύχτα εκκενώθηκαν ακόμη πέντε οικισμοί (Θέα, Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Παλαιοκούνδουρα και Αγία Σωτήρα) και τον οίκο ευγηρίας «Παναγιά Φανερωμένη», επειδή οι φλόγες -που εκτείνονται σε μεγάλο μέτωπο- πλησίασαν την κατοικημένη περιοχή, καίγοντας πυκνό, παρθένο πευκοδάσος στο όρος Πατέρας, με το σημείο να είναι δυσπρόσιτο.

Αντιφιλίπποι: Υπό έλεγχο η φωτιά - Προβληματισμό προκαλούν οι αναζωπυρώσεις

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε ορεινή δασική έκταση της δημοτικής κοινότητας Αντιφιλίππων του δήμου Παγγαίου.

Στην περιοχή μέχρι αυτή την ώρα επιχειρούν 67 πυροσβέστες με είκοσι οχήματα και τέσσερεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Δυο ελικόπτερα και τρία αεροπλάνα επιχειρούσαν από αέρος κάνοντας συνεχείς ρίψεις νερού, με αποτέλεσμα να αποτραπεί ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς.

Ωστόσο, εκείνο που προκαλεί προβληματισμό είναι οι συνεχείς αναζωπυρώσεις εν όψει μάλιστα και της νύχτας.

{https://youtu.be/z_qkGtlMMjo}

Κλιμάκια του Δήμου Παγγαίου και της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας αλλά και πολλοί εθελοντές βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς.

Την ίδια ώρα, ένας κτηνοτρόφος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Ελευθερούπολης, που φέρεται να εμπλέκεται με τη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταφερθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης, που διενεργεί την προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Συνολικά, λοιπόν, στο σημείο επιχειρούν πλέον 67 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 ελικόπτερα και 3 αεροπλάνα.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1427649989392707587}

Φωτιά στο Σαλμενίκο Αιγιάλειας

Φωτιά έχει ξεσπάσει και στο Σαλμενίκο Αιγιάλειας, όπου έχουν μεταβεί και αυτήν τη στιγμή επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε και μαίνεται σε σημείο με καλαμιές και δεν απειλείται κάποια κατοικημένη περιοχή.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 8 οχήματα της Πυροσβεστικής, 16 άνδρες και 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα